Ameliyatına karar verilen hastanın ameliyatında, ilgili hastalıklı doku, etraftaki dokularla birlikte tek parça olarak çıkarılır. Kansere ise hiçbir şekilde dokunulmaz. Çünkü kansere vurulan bıçak ya da iğne, hastalığın başka yerlere yayılmasına yol açar. Pankreas kanseri nedeniyle ameliyat edilen hastalarda midenin uç kısmı, safra yolları, safra kesesi, onikiparmak bağırsağı, ince bağırsağın kısa bir bölümü ve pankreas başı tek bir parça halinde çıkarılır. Safra kesesi karaciğerde üretilen safrayı depolayan ve yoğunlaştırarak yağların sindirimi için bağırsağa aktaran küçük organdır. Safra yolları, safranın, keseden dışarı akıtıldığı kanallardır. Onikiparmak bağırsağı ise ince bağırsağın başlangıç kısmıdır. 
 
Ölüm riski azalmaktadır
 
Bu nedenle bu ameliyat genel cerrahide zorlayıcı bir ameliyattır. Başarı şansı ise giderek yükselmektedir. Eskiden ameliyatta hastanın kaybedilme riski, ameliyat sonrası komplikasyon gelişmesi riski çok yüksekti. Ama günümüzde pankreas cerrahisiyle birebir uğraşan merkezlerde, ameliyat sonrası ölüm riski sıfırlara doğru yaklaşmaktadır.
 
Hastayı ameliyat etmek, sonucu garanti etmez. Pankreas kanseri saldırgan bir kanserdir. Ameliyatlarda hastalığın tamamının çıkarıldığı vakalarda ve ameliyat sonrası radyoterapi, kemoterapi uygulanan vakalarda, yani cerrahi artı radyokemoterapi uygulanan vakalarda, hastaların ancak beşte 1’i 5 yıl yaşar. 

Özer SELİMOĞLU

hocam eko raporunda bebegin ias de renkli dopper iupheli renk geçisi izlendi diyor.nurdaki çocuk uzmani kalbinde delik oldugunu söyledi tedavisi içi... devamı