Sabit protez, insanın kendi doğal dişine benzeyen, ağzından çıkmayan ve oynamayan bir protez biçimidir. Bu protezler birkaç şekilde yapılır. Ya kron köprü protezleridir ve bunlar ağızdan çıkmaz ya da tek kronlardır. Veya lamineyt veneerlerdir ve dişlerin üzerine kaplama şeklinde yapılabilir. Ya da dişlerin üzerine yapılan kronlar ve köprülerdir.
Bu protezler yapıldıktan sonra ya hastanın dişinin üzerine ya da implantın üzerine ilaçlarla, özel kimyasallarla yapıştırılarak sabit hale getirilir. Bu protezler ağızda oynamazlar, çıkmazlar ve herhangi bir şekilde hareket etmezler. Kişilerin kendi dişlerine benzer ve iyi bakılmaları halinde yıllarca kullanılabilir.
Sabit protezin yerleştirilmesi
Sabit protezi olanların dikkat etmeleri gereken en önemli nokta, dişlerini iyi fırçalamaktır. Diş ve diş eti bağlantılarında, yapılan protezin gerektiği şekilde, milimetrik hesaplarla diş etlerine oturtulması gerekir. Eğer burada aralıklar olursa ya da çok fazla oturursa, o koşullarda diş ve diş eti kanamaları, ağız kokuları gibi başka sorunlar ortaya çıkabilir.
Ancak sabit protez kişinin kendi dişine benzer şekilde yapılmışsa, iyi bir malzeme kullanılmışsa ve ağza iyi bir biçimde oturmuşsa, uzun yıllar kullanılabilir. İster kendi dişleri isterse implant üzerinde olsun iyi yapılmış bir protezi kişi, iyi bakmak koşuluyla uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanabilir.
nasıl bir uygulama gerekli ve ameliyat kesin cözüm mü yan etkileri olur mu... devamı
Ortodontik Tedavi (Tel Tedavisi) Sırasında Dişler Nasıl Hareket Eder?
Takma Dişin Alternatifleri Var Mıdır?
Diş Beyazlatma Dişlere Zarar Verir Mi?
Diş Beyazlatma Uygulaması Hangi Yaşta Yapılır?
Diş Dolgusu Hangi Durumda Değiştirilir?