Selülitlerin tedavisi için en kolay yol reçeteli kremlerin ve enjeksiyonların kullanımıdır; fakat bu kimyasalların kısa süreli bir etkisinin olduğu da bilinen bir gerçektir.
Bu kimyasalların yan etkileri, sağladıkları geçici faydaları oldukça aşar.
Selülit için mevcut olan pek çok alternatif tedavi vardır.
Bu yöntemler doğaldır ve daha kalıcı bir çözüm sağlar. Tek dezavantajsa bu doğal tedavilerin uzun zaman alması ve sabır gerektirmesidir.
Selülit için doğal yöntemler arasında bitkisel karışımlar, aromaterapi ve egzersiz yer alır. Bunların yanı sıra, bol suyla dengeli ve sağlıklı bir beslenme de çirkin selülitlerden kurtulmak için oldukça yardımcı olabilir.
Antioksidan özellikli doğal bitkiler günlük beslenmeyle birleştirilebilir. Pişirme süreci sırasında yemeklere eklenebilir. Bu bitkiler yalnızca selülitlerden kurtulmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda yemeklere pek çok tat ve aroma da kazandırır.
Selülitin tedavisi için bazı yaygın olarak kullanılan bitkiler, karabiber özü, kırmızı biber, zencefil, sarımsak, ardıç meyvesi, üzüm tohumu, naneli çay ve diğerleridir.
Bazı aromatik yağların selülit tedavisinde faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Etkili bölgelere bu yağlarla masaj uygulanması ve bunların banyoda kullanılması yalnızca fiziksel rahatlama sağlamakla kalmaz; aynı zamanda cildi yumuşatmaya da yardımcı olur.
Kullanılan bazı uçucu yağlar, lavanta, sandal ağacı, biberiye, germanyum, papatya, tarçın, karanfil ve diğerleridir. Bu yağları kullanmaya başlamadan önce bir aromaterapi uzmanına danışılması önemlidir.
Düzenli egzersizle birlikte bu tedavilerin bir kombinasyonunun daha kalıcı bir temelde selülitleri azalttığı kanıtlanmıştır.
Selülit Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Önemli Gerçek
Dyt. Sanem APA
15 yaşındayım boyum 1.64 kilom 60 sizce kilom normal mi? bacaklardaki selülit çıkması doğal mı , doktora gitmelimiyim, nasıl kurtulabilirim?... devamı
Cilt Kanseri Hastaları İçin Aşı Umudu
Selülit Mi? O Kremlerin Sizi Kandırmasına İzin Vermeyin!
Selülit Önleyici Masajla Forma Girmenin Doğru Yolu
Güneş Düşmanınız Değil, Dostunuz Olsun
Cilt Hastalıklarının Psikolojik Nedenleri