Sertleşme Sorunuyla Başa Çıkmak
Sertleşme sorunu olan erkeklerin kızgın, üzgün, hayal kırıklığına uğramış, hatta kendine güvensiz hissetmeleri normaldir. Bu hisler, üstesinden gelinmediğinde depresyona neden olabilir.
Sertleşme sorununa bağlı depresyon tedavi edilebilir. Depresyonun üstesinden gelmek için atacağınız ilk adım kendinize, eşinize ve doktorunuza karşı dürüst olmaktır. Depresyonun varlığı kabul edildikten sonra, başa çıkmak hem daha kolay hem daha az stresli olacaktır.
Sertleşme Soruna Bağlı Depresyonunun Farkına Varılması
Depresyon, devamlı üzüntü, ümitsizlik hissi ve karamsar hayat bakışıyla kendini gösterir. Depresyonunun en sık görülen belirtileri şunlardır:
- Düşük bir özgüven
- Önceden zevk alınan faaliyetlere karşı ilgi kaybı
- Yorgunluk
- İştah değişiklikleri
- Uyku bozuklukları
- Duygusuzluk
Depresyon, kişinin kendisi ve hayat hakkında düşünüşünü etkiler. Depresyonlu kişiler, kolay bir şekilde “kendilerini toparlayamaz” ve dolayısıyla iyileşemezler. Tedavi olunmadığı sürece depresyon belirtileri devam eder. Fakat depresyonlu çoğu kişi doğru bir tedaviyle hayatına eskisi gibi devam edebilir.
Sertleşme Soruna Bağlı Depresyonunun Teşhisi
Sertleşme sorununuz varsa ve depresyonda olduğunuzu düşünüyorsanız, kendi başınıza acı çekmeyin. Depresyon kişisel bir zayıflık işareti değildir. Kendinizi eskisi gibi hissetmek için doktorunuza sorununuzu anlatın.
Depresyonu teşhis edebilecek tek bir test yoktur; Bu yüzden doktorlar depresyon teşhisi koyarken bazı belirti kalıplarına bakarlar. Bunun amaçla doktorunuz size bazı sorular soracaktır. İhtiyacınız olan tedaviyi görebilmek için verdiğiniz yanıtlarda dürüst olun.
Sertleşme Soruna Bağlı Depresyonunun Tedavisi
İlaç tedavisi, psikoterapi (konuşarak tedavi) ya da her ikisinin bileşimi, depresyon tedavisinde kullanılan yöntemlerden birkaçıdır.
Antidepresanlar: Bazı antidepresanlar sertleşme sorununu artırabileceğinden, doktorunuzla konuşurken dürüst olmanız doğru bir tedavi görmeniz açısından önemlidir.
Konuşma terapisi: Terapi sırasında, konusunda bilgili ve eğitimli bir ruhsal sağlık danışmanı sertleşme sorunu ve depresyonla ilgili sorunların tanımlanmasında ve çözümlenmesinde size yol gösterecektir. Konuşma terapisinin; çiftler için terapi, bireysel terapi ve grup terapisi gibi çeşitleri vardır.
Doç. Dr. Semih ÖZKAN
Meraba hocam bende sertleşme sorunu var doktoragitim dedi prostatın biraz büyümüş biilaç vermedi vehala sertleşme sorunu yaşıyorum yardımcı olursanız ... devamı
Sertleşme Sorunu Nedir?
Sertleşme Sorunlarının Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Damar Sertliği Ve Sertleşme Sorunu
Sertleşme Bozukluğu İçin Hormon Tedavisi Uygulanır Mı?
Priapizm