Topukta çıkan siğillerin doğal yollarla tedavisi nasıldır?
Siğil, insan papilloma virüsü (HPV) denilen bir virüse bağlı olarak ortaya çıkan zararsız ve kanserli olmayan büyümedir. Bu virüs insan vücuduna derideki kesikler ve yaralar aracılığıyla girer. Siğil, ayakların tabanında genellikle baskı noktalarında gelişir. Bu baskı noktaları ayak topuklarını ve ayak parmaklarının köklerini de içerir. Ayak tabanı siğilleri ciddi sağlık sorunlarına sebep olmazlar ama genellikle ağrı vericidirler. Yaklaşık 100 insan papilloma virüsü (HPV) tipi vardır. Bu HPV’ler el parmaklarındaki, ellerdeki ve ayaklardaki siğillerin ve genital siğillerin sorumlusudur. Ayak tabanı siğillerine sebep olan virüs, duş zeminleri ve halka açık havuzlar gibi sıcak ve nemli ortamlarda gelişir. Ve ancak kişi siğilli deri veya kanla temas ettiğinde bulaşıcıdır.
Bazı insanların HPV ile savaşmak için güçlü bir bağışıklık sistemleri vardır. Farklı insanların HPV saldırısına karşı farklı tepki vermesinin sebebi budur. Ayak tabanı siğilleri genellikle tedavi gerektirmezler. Fakat bazıları ağrılıdır, yürürken çok ağrı verici olabilir ve tedavi edilmeleri gerekir. Derideki kesikler ve sıyrıklar ayak tabanı siğillerine sebep olabilir, zayıf bağışıklık sistemi de gelişmesine yol açabilir. Çocuklar ve ergenler ayak tabanı siğillerine karşı daha az dirençlidirler.
Bazen siğiller oldukça ağrılı olurlar ve bazı ev çareleri gerçekten bunları iyileştirebilir. Fakat ayak tabanı siğillerinin iyileşmesi biraz zaman alır.
Elma Sirkesi Tedavisi
Elma sirkesi kolayca temin edilebilir ve ayak tabanı siğillerinin tedavisinde kullanılabilir. Tedavi için elma sirkesi, vazelin, tıbbi yapıştırıcı bant ve bir parça pamuk gereklidir. Vazelin siğile ve etrafındaki etkilenmemiş bölgeye uygulanmalıdır. Elma sirkesi pamuğa dökülür ve siğile uygulanır. -Elma sirkesi uygulaması başlangıçta epey ağrı verici olabilir.- Pamuk siğile bastırılır ve tıbbi yapıştırıcı bant kullanılarak siğilin etrafı sarılır. Bir gece bekletilir. Etkileri hemen görülmez, birkaç gün ve hatta hafta alabilir. Sonuçlar kişiden kişiye değişir.
Salisilik Asit Tedavisi
Salisilik asit bitkilerde bulunur, lokal deri tedavilerinde kullanılır. Salisilik asit boya, krem, yakı veya bant gibi çeşitli şekillerde mevcuttur. Salisilik asidi uygulamadan önce ayaklar ılık suya sokulur, böylece deri yumuşar ve ilacı kolayca emebilir. Salisilik asit derinin etkilenmemiş diğer kısımlarına değmemelidir. Salisilik asidi siğil fırçalama ile uzaklaştırılabilecek yumuşaklığa gelene kadar gece boyunca uygulanır. Siğil, pomza taşı veya ayak törpüsü kullanılarak fırçalanır. Pomza taşı veya ayak törpüsü başka fırçalamalarda yeniden kullanılmamalıdır, siğiliniz iyileştiğinde atılması tavsiye edilir.
Hint Yağı Tedavisi
Hint yağı lapa oluşturmak için karbonat ile karıştırılmalıdır. Karışımı siğile uygulamalı ve tıbbi yapıştırıcı ile kapatılarak bir gece bekletilmelidir. Siğil yumuşadığında ve ağrı azaldığında fırçalanarak temizlenmelidir.
Aloe Vera Tedavisi
Aloe Vera jeli ciltle ilgili herhangi bir problem için rahatlatıcı bir jeldir. Aloe Vera ayrıca ayak tabanı siğillerinin tedavisinde kullanılır. Aloe Vera jeli ayak tabanı siğillerine uygulanır ve siğilin her gün fırçalanması gerekir.
Ayak tabanı siğilleri yürürken oldukça ağrı verici olabilirler ve aşağıdaki noktalara dikkat edildiğinde önlenebilirler:
- Kumsallar hariç ıslak yüzeylerde çıplak ayakla yürümekten kaçının.
- Ayakları kuru ve temiz tutun ve çorapları her gün değiştirin.
- Vücudunuzdaki deri büyümelerini görmezlikten gelmeyin ve derhal bir ayak hastalıkları uzmanı ile temasa geçin.
Bunlar ağrılı ayak tabanı siğillerini uzaklaştırmak için birkaç ipucu. Ağrılı ayak tabanı siğillerini iyileştirmenin tek yolu doğal tedavilerdir, aksi takdirde siğillerin hiçbir tedaviye ihtiyacı yoktur, kendi kendilerine yok olurlar.
E Vitamini İle Gençleşmek ve Güzelleşmek
Op. Dr. Pertev BODAMYALI
Merhabalar,genital bölgede siğillerim var, yaktırmak uygun mudur? Nasıl bir tedavi yolu izlemeliyim?... devamı
Diyabet Hastalarının Ayak Bakımı
Ayak Mantarı
Bronzlaşmak İçin Kullandığınız Yağlara Dikkat!
Ayak Mantarı Tedavisi Rehberi
Ayaktaki Ağrılara Dikkat