Çünkü üveitler genel olarak tekrarlayıcıdır. Yerleşirler ve yaptıkları her harekette gözde bir hasar bırakırlar. Yapışıklık bırakırlar, kataraktın artmasına neden olurlar, retinaya yerleşirler ve görme azlığı yapabilirler.
Tedavileri ise uzun ve zordur. Kortizonlu damlalar, göz çevresine yapılan ilaçlar, gözbebeğini büyüten ilaçlar ve gerekirse ağızdan sistemik ilaçlar verilerek, aylarca süren hatta bazen senelerce sürebilen tedavilere ihtiyaç duyulur.
Her üveit vakası farklıdır
Her üveit ve tedavisi mutlaka bu şekilde olmak zorunda değildir. Fakat üveitin cinsini ayırmak, bunun sürekli tedavisini yapmak ve kontrol altında tutmak çok önemlidir.Üveitler tekrarlayıcı ve atak yapan rahatsızlıklardır. Her bir rahatsızlığın ve atağın ayrı ayrı ele alınıp değerlendirilmesi ve ona göre tedavi yapılması gerekir. Bu tedavilerin arasında da koruyucu olarak ilaç kullanılması gerekebilir.
Bu nedenle üveitin, özellikle hastanelerin uvea hastalıklarıyla uğraşan kısımlarında ve bu konuda eğitimli doktorlar tarafından tedavi takip edilmesi oldukça önemlidir.
İLGİLİ MAKALE
Üveit Nedir?
Üveitin Belirtileri
Üveitin Tedavisi
Üveitin Nedenleri
Tedavi Edilmeyen Üveitin Yol Açtığı Sorunlar