Zor yemek yiyen çocuklara, belki küçükken oyunla yemek yedirilebilir. Ama yaklaşık 2-2,5 yaşından sonra oyunla yemek yedirmeye çalışmak yanlış bir davranıştır. Çünkü çocuk bundan sonra yemek yemek için hep oyun bekleyecektir. Bu nedenle oyun oynamanın bebeklikten itibaren ortadan kaldırılmasında fayda vardır. Bir de çocuğa yemekle ilgili sorumluluk vermek gerekir. Çocuğa yemek kültürü anlatılabilmelidir. Yemeğin masada yendiği, kaşık çatal kullanıldığı, ileride bıçak da kullanabileceği öğretilmelidir.
Bunun ardından çocuğun kendisini bir yetişkin gibi hissedebilmesi için oyuna tamamen son vermek gerekir. Sorumluluk alması açısından da, çocuğun sofra kurmakta yardımcı olması sağlanabilir. Masaya bir kaşık taşıyabilir, annesi yemek yaparken ona bir şey verebilir. Böylece çocuk yemeğin periyodik olarak yapılması ve tüketilmesi gereken bir şey olduğunun, bunun insanlar için zorunlu bir ihtiyaç olduğunun farkına varabilir. Bunlar sağlandığında çocuk kendisini yemek konusunda bir yetişkin gibi hissedecek ve oyun oynanmasını beklemeyecektir.
Merhaba hocam sımdı yemek yıyıyorum ama faydasını goremıyorum yemek yedıkten sonra karnım agrıyo metebolızmam mı hızlı çalışıyor hızlı çalışıyorsa ne ... devamı
Yeni Doğan Sünnetinde Bebeğe Ağrı Verir Mi?
İsilik Bulaşıcı Bir Hastalık Mıdır?
Tırnak Yeme Alışkanlığı (Onikofaji) Nedir?
Çocukların Parmak Emmesi Konusunda Profesyonel Yardım Alınmalı Mı?
Bebeği Memeden Kesmenin En Uygun Yolu Nedir?