Yeni doğan sünnetinde kullanılan çan yöntemi, biraz farklı bir yöntemdir. Bebeğin sünnete hazırlığı yine normal sünnetteki gibi yapılır. Bu işlemler bittikten sonra pipinin sünnet derisi pipinin başından ayrılır ve içine bir metal çan yerleştirilir. Çan pipinin başına bir külah gibi yerleştirilir. Daha sonra sünnette kesilecek deri, bu çanın üzerine bir çorap gibi geçirilir. Kıskaçla kıstırılarak bir süre bu şekilde tutulur. Kanamayı engellemek için yaklaşık 1-2 dakika kıstırılmış vaziyette tutulduktan sonra üzerinde kalan ve sünnette çıkacak olan kısım bisturiyle kesilip çıkartılır.

Bazen bir iki tane dikiş gerekebilir. Bazen de sıkıştırılıp birbirine yakın vaziyette kaldığı için dikiş gerekmeyebilir. Çan yönteminin açık cerrahi yöntemden bir farkı yoktur. Yalnız gıdı tarafı, çok tecrübeli ellerde değilse biraz daha fazla kalır. Bazen yeni doğanların çan sünnetinden sonra aileler fazladan kalan gıdılar için yeniden doktora başvurabilirler. Bu durum doktor tarafından uygun bir tarzda çözülür.

Op. Dr. Sinan GÖKER

Hocam kolay gelsin ben albinizim hastasıyım ve nistagmusum var acaba gözüme no touch lazer veya başka bir tedavi yöntemi uygulanır mı... devamı