Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Erkek
Se**** Pu**** –

Makedonyadan selamlar saygı değer Dr.Sinan Göker kardeşim benim eşimi tam 16-17 yıl önce lazer yöntemiyle miyoptan ameliyat ettiniz ve allaha şükürler olsun o günden bu yana en ufak bir problemi olmadı gözleriyle ilgili ama birkaç günden ihtibaren çok baş ağrısıyla uğraşıyordu bende doktora götürdüm ve onun kanaati ki eşimde sorun göz tansiyonuymuş olarak bize bildirdi bende o yüzden bu konuyu sizinle paylaşmak istedim sizin tavsiyenizi bekliyorum ki ona göre hareket edicez.Şu anlık bukadar size Makedonyadan sevgi ve saygılarımızı gönderiyorum Sezer Purde ve ailesi...

Op. Dr. Sinan GÖKER
Sinan GÖKER -

Muayene ve tetkikler sonrası Glokom ( göz tansiyonu ) tanısı konuldu ise, ve tansiyon belli bir derecenin üzerinde ise düzenli tansiyon ilaçları kullanması gerekmektedir. Göz tansiyonunu teşhis ederken rutin bir göz muayenesinden ziyade mutlaka göz içi basınç değerlendirmeleri ve OCT dediğimiz bir göz sinir lifi incelemesinin yapılması gerekmektedir. Bu incelemeler neticesinde göz tansiyonu tanısı net olarak konuldu ise doktorunuzun size vermiş olduğu göz tansiyon damlalarını kullanmanız ve 6 ayda bir kontrollerinizi düzenli yaptırmanız gerekmektedir.