Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
Es**** Um****

Merhabalar Hicran Hanım. Annemle ilgili soru sormak istiyordum. Annem 76 yaşında. Son 6-7 aydır hep ne desek unuttum diyor. Ama telefon numaraları, bazı şeyleri çok iyi hatırlıyor. Doktora gitmek istemediği için tahlillerini bir doktora gönderdik. Alzaymer olmadığını söyleyip sakinleştirici ilaç yazdı. Psikiyatriste götürdüm ciddi bir şey görmediğini ama bunama başlangıcı olabileceğini söyledi.. Hep bir şeyler kaybediyor (mesela evin anahtarını), eve zarar veriyor vs. Ne yapabiliriz bu konuyla ilgili? Önceden teşekkür ederim.

Kadın
Gu**** Ci****

Emel hnm merhaba;annem 58 yasinda sol parmaginda titreme farkettim Zorlada olsa noroloji doktorundan randevu alip kontole goturduk.Birkac egzersiz yapti ve sag elinin geride kaldigini soylerek parkinson baslangici dedi ve kan tahlilleri yaptirdi.Tahlillwrde MCH,RDW,MCV,PCT,PDW,HDL dusuk-BASO ve trigliserid yuksek cikti.Internette kucuk bir arastirma yaptim.Parkinson hastaligi dopamin sivisinin azalmasina sebep oluyormus.Bu yapilan testlerde bunu anlamak mumkun mu?Ya da kesin teshis konulmasi icin ne yapilmasi gerekir.Konu ile ilgili bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim.Tesekkurler...

Dr. Emel GÖKMEN
Dr. Emel GÖKMEN

Bu testler genel tarama testleridir. Parkinson hasta muayenesi ile tanı konulur. Muayene dışında özel kan testi yoktur.

Erkek
Ra**** OR****

İyi Günler Sn. Hocam. Bemin yaklaşık 1,5 yıldır vertigo şikayetim var. bir sürü doktora gittim ve herhangi bir kesin çözüme ulaşamadım. Hocam vertigo ile birlikte başımı sağa sola çevirdiğimde denge kaybım, ellerimde ve ayak parmak uçlarında elektriklenme oluyor. (ilaç kullanmadığımda) not: bulantı ve kusmam yok. hiç olmadı. kullandığım ilaçlar: betaserc, vasoserc, vastarel, (anksiyete bozukluğu için venegis 150 mg.), rileptid, nootropill ve dramamine. Son olarak Tebokan special (ginko bloba) tablet kullanıyorum. ama hiçbiri kesin çözüm olmadı şimdiye kadar. yaşadığım il olan kastamonu da beyin ve boyun mr kan değerlerim normal çıkmakla beraber, kulak mr çektirdim ve normal çıktı. ankarada bir özel hastanede kbb prof. dr tarafından muayene oldum, bana baş hareketleri önerdi, bu ilaçlardan bazılarını ve denge testi sonucu da iyi çıktığını ve ilaçlara devam etmemi söyledi. Şu anda ise kulaktaki akupuntur noktalarından jetokain adlı bir iğne olmaktayım. Yaklaşık 30 seans oldu. Seanslarım gün aşırı iken şimdi 7 günde bir vurunuyorum. Nöroloji doktoru bizzat kendisi insülin enjektörleri ile vuruyor. Tabiiki bundan da kesin çözüm alamamış bulunuyorum. ANCAK; ben ilaç kullanmak yerine kısa sürede kesin çözüm arıyorum. 1 yılı aşkın bu sürede bir hastalık nasıl iyileştirilemez anlamadım. ama size güveniyor ve kesin çözüm için sizden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Erkek
me**** yı****

iyi akşamlar hocam benim bir arkadaşım 2 yıl önce davranış bozukluğu sebebiyle doktora başvurdu baya testlerden sonra pad testı yapılarak demans teşhisi kondu kendisi 38 yaşında demans olmadan önce çok başarılı bir öğretmendi(ama gerçekten çok başarılı) bu aralar sol kolunu sureklı yukarda tutuyor bılmedıgı araçlara bınıp çocuk eğlence merkezlerıne gıdıyor ve olur olmaz yerlerde ıdrarını yapıyor.biz arkadaşları olarak ona bunları konduramıyoruz ve bırseyler yapmaya çalışıyoruz aslında cok yapılacak bırsey olmadığını bılıyoruz ama umut dünyası ıste samsundaki doktoru demans boyutu cok kucuk bu kadar ılerı sevıye hareketler olmaması lazım demıs acaba padte yanlışlık olabılır mı gercı 2 sefer yapıldı ama bırde tedavısı var mı ne yapılabılır duzelmesı ıcın sımdıden cok teşekkür ederız

Dr. Emel GÖKMEN
Dr. Emel GÖKMEN

Samsun'da üniversitede bu işle ilgilenen hoca var; onunla görüşün.

Erkek
Tu**** Tü****

Merhabalar, Annem 1 buçuk aydır şiddetli kalça ve ayak ağrısı mevcut,3 hafta evvel doktora götürdük,doktor büyük fıtık dedi sinire dayanan ve ağrıyı tarif etti sadece diske bakıp, sonra başka bi doktora daha götürdük oda evet fıtık var dedi ama fıtık solda ağrınız sağda dedi,başka bişey var dedi,ortopediye yönlendirdi çekilen filmlerden bişey çıkmadı,ağrılar dayanılmaz artık hiç bişekilde geçmiyor,tekrar başka bi hastaneye götürdük lazerle ameliyat dedi,ne yapacağımızı bilemedik bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?

Dr. Emel GÖKMEN
Dr. Emel GÖKMEN

Muhtemelen ameliyat olacaktır. Sonrasında ağrı devam ederse nöral terapi öneririm.

Kadın
ec**** or****

Supratentorial düzeyde; korpus kallosum rostrum ve splenium kompanentleri parsiyel agenezi ile uyumlu olscak şekilde izlenmemekte, çevre nöral parankimlerde bu duruma uyumlu formasyon ve intensite değişiklikleri de şekillenmektedir. Solda daha belirgin olcak şekilde mastoidal sellüllerin aerasyonlarını kısmen kapatan kolleksiyonel T2 hiperintensite değişiklikleri de izlenmektedir.( mastoidit?)

Kadın
ha**** TÖ****

şeker hastalarında uykuda konuşma görülürmü teşekkürler

Kadın
as**** ke****

Merhaba hocam ben beş yıldır ms hastasıyım.son iki aydir sikayetlerim nuks etti. En son cektirdigim mr sonucu soyle 3.ve lateral ventrikul kompartman genislikleri hafif belirginlesmistir. Korpus kallozumun morfoloji ve sinyal intensite dagilimi tabidir. Bilateral talamuslar bazal ganglionlar kapsula interma ve ekstermalar tabi izlenmistir.Bilateral sebebral hemisferlerde sentrum semiovaleler boyunca T2W sekanslarda hiperintens karakterde ve diffuzyon agirlikli goruntulemede diffuzyon kisitlamasi sergilemeyen ve IVKMverilmesine takiben kontraslanma gostermeyen 1cm capinda demiyelizan plak lezyonlari ile uyumlu oldugu dusunulen gorunum varligi dikkati cekmektedir.Kortikal sulkus genislikleri nispeten korunmus gorunumdedir.Anterior ve posterior sirkulasyon arterleri SE sekanslarda normal signal void akim paterni sergilemektedir Dural venoz sinusler patent izlenmistir.Hocam bu cektirdigim son mr ayni zamanda tansiyon ve kalp hastasiyim.Bu son bir haftadir degisik bas agrilarim artti ve sol gozumde gorme kaybi var ne yapmam lazim bana yardimci olursaniz cok sevinirim.TESEKKURLER

Kadın
Pe**** Dİ****

İyi günler Hocam, benim 7 sene önce boyun ve sırt arası komple tutuldu, ilaç ve egzersizle düzeldim(Fizik Bölümünde) ama ara ara hafif olarak tekrar etti, tekrar ettikçe egzersizlerimi yapmaya devam ettim. Ancak son 1 aydır da sağ omuzumda uykudan uyandıracak kadar şiddetli bir noktada ağrı oluştu, sonra bu ağrı kola indi, Fizik bölümüne gittim ilaç kullandım.İlaçların etkisiyle ağrım yok ama kolumda güç kaybı oldu. Ben de Beyin Cerrahisine gittim boyun emarı çekildi ve boynumda 2 tane fıtık varmış, birisinde yırtık da oluşmuş ve sinire baskı yapıyormuş. Doktorum kolumdaki güç kaybını bundan dolayı yaşadığımı söyledi ve ameliyat olmalıymışım.Eğer ameliyat olmazsam bu güç kaybı artabilir ve de kalıcı olabilirmiş. Hocam ben ameliyat olmaktan çekiniyorum, bunun başka bir tedavi yolu var mıdır, öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, iyi çalışmalar...

Erkek
ul**** ka****

Emel hanım babam parkinson hastası yutma problemi var.şu anda hastahanede burnundan sonda taktılar.beynin tomografisini çektiler.kendisi bayağı zayıfladı.77 yaşında bize önerebileceğiniiz bir şey olabilirmi?teşekkürler.