Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
Du**** Te**** –

Aytun hanim ben 4 ay once hamilelige bagli hipertansiyondan dolayi 31 haftalik dogum yaptim bebegimin akcigeri gelismemisti yanlizca 1 gun yasadi ben tekrar hamile kalmayi dusunuyorum acaba ayni sikintilari yasama ihtimalim nedir dr um bana hamile kaldigini ogrendigin an yanima geleceksin tedaviye basliyacagiz dedi ben sizden de bilgi almak istiyorum bu rahatsizligin onceden tedavisi var mi yoksa hamile kaldigim an mi tedavi gorucem benim tansiyon 21. Haftadan itibaren yukselmeye basladi 18/12 nin altina dusmedi bebegimde de gelisme geriligine neden oldu 850 gr dogum yaptim dr bana 6 ay sonra seni hamile gorucem dedi ama ben artik hamile kalmayi dusunuyorum bunun benim icin riski ne olur

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba Sistemdeki Aksaklık Nedeniyle Sorularınız Bana Yeni Ulaştı Bu Nedenle Sorunuza Şimdi Yanıt Verebiliyorum. Geçmiş Olsun Öncelikle, Elbette Zor Zamanlar Yaşamışsınızdır. Gebeliğe Bağlı Hipertansiyon Gene Gebelikte Baş Göstercektir. Ama Öncesinde Aspirin Gibi Antihipertansif Gebelikte Kullanılan İlaçlarla Önlem Almak Mümkün Olabilr. Gebe Kaldığınızda Riskli Gebelik Takibi Yapan Perinaotolog Dedeiğimiz Kadın Doğum Doktorları Tarafındabn Takip Edilmeniz Uygundur. Sevgiler

Kadın
me**** uz**** –

2 aydır adet olmuyordur adet sokturucu hap aldım fakat cok az bır kanamam geldı 02.10.2014 tarihinde eşim le ilşki yaşadım bebek düşünüyoruz ve mıdem bulantımvar acaba bu kadar kısa zamanda gebe kalabılırmıyım tam adet bitimindeilişkiye girdik dr aytun hnm acaba bı kan testi yaprıtsammı?

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba Sistemdeki Aksaklık Nedeniyle Sorularınız Bana Yeni Ulaştı Bu Nedenle Sorunuza Şimdi Yanıt Verebiliyorum. Dilerim İstediğiniz Sonuca Ulaşmışsınızdır. Ama Gebelik İçin Daha İdeal Zamanlar Adet Ortalarındaki Günlerdir. Sevgiler.

Kadın
kü**** ko**** –

Mrb . Doğum yapalı 10 ay oldu normal doğum yaptım. Ilk 5 ay hiç adet olmadım sonrası ise herzamanki gibi düzensizdi adetim geceli bir ay oldu yani en son adetim in bitişine göre iki ay oluyor 4 gündür ilk kahverengimsi sonra pembe şuan ise sarımsı nokta nokta et parçası gibi kokulu geliyor ama cok az normalde 10 gün adet görürdüm sizce hamileyim şuan adetmiyim anlayamıyorum doktor hanım sizce neden böyle bu arada yaşım 20

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba Sistemdeki Aksaklık Nedeniyle Sorularınız Bana Yeni Ulaştı Bu Nedenle Sorunuza Şimdi Yanıt Verebiliyorum. Kanda Gebelik Testi Mutlaka Yaptırın Bu Düzensilik Ve Emzirme Döenmeleri Gebelik İçin Uygun Zamanlar Olabilr. Sevgiler.

Kadın
me**** ün**** –

kolay gelsin hocam öncelikle soruma çok acil cevap arıyorum. desolett kullanıyorum 3 haftanın içindeyim , hapımı kaybettim diğer paketlerden aynı günü tedarik edebilirmiyim gebe kalma riskim varmı koruma azalıyormu . bu duruma ne yapmam gerekir ?

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba Sistemdeki Aksaklık Nedeniyle Sorularınız Bana Yeni Ulaştı Bu Nedenle Sorunuza Şimdi Yanıt Verebiliyorum. Sanırım Sorunu Çözdünüz Ama Sorduğunuz Şekliyle Davranablirsiniz. Sevgiler.

Kadın
nu**** de**** –

Merhabalar hocam. Benim adetlerim duzensiz oluyor fakat bu ay iliskiden 3gun sonra adet gordum.yani 6 ekimde hala devam ediyor normalde 5 gun suruyordu ve ilk gunden sonra agrim olmuyordu. Suan hala agrim oluyor ara ara ve ve adet hafif de olsa devam ediyor.3 gun once sol kasigin alt bolgesinde hafif bir sislik vardi ve agrisi bacagima vuruyordu. Suan yok fakat otururken geri yaslaninca kasigimdan karnima dogru agrim oluyor. Bunun sebebi nedir acaba.

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba Sistemdeki Aksaklık Nedeniyle Sorularınız Bana Yeni Ulaştı Bu Nedenle Sorunuza Şimdi Yanıt Verebiliyorum. Jinekolog Muayensi Ve Testler Sonrasında Enfeksiyon Olasılığı Araştırılmalı Tedaviniz Verilmelidir. Muayene Olmanızı Öneriyorum. Sevgiler.

Kadın
be**** ku**** –

Merhaba , ben 1 senelik evliyim. Öncelikle adetim gecen ay 12 sinde oldu bu ay 8 inde olmam gerekirken 6 gun gecikti ve oncesinde hic gecikme yasamamistim gayet duzenliydi. Ozellikle son gunlerde sirtimdan asagi bele dogru agrilarim olustu ve istahim kesildi. Sizce hamile olma olasiligim varmidir? Saygilarimla

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba Sistemdeki Aksaklık Nedeniyle Sorularınız Bana Yeni Ulaştı Bu Nedenle Sorunuza Şimdi Yanıt Verebiliyorum. Hamileliğe İlşkin Şikayetlere Benzemiyor Şikayetleriniz Ama Adet Gecikmeniz Durumunda Kanda Test Yapılmalı Negatif İse Jinekoloğunuz Enfeksiyon Açısından Sizi Değerlendirmelidir. Sevgiler.

Erkek
mu**** ön**** –

Merhaba hocam Benim nisamlimin erkeklik hormonu fazla killanma ve sivilceleri var bunun icin almanyada doktora gitti ve doktor jeniffer adinda bir ilaç verdi bu ilacin damar tikanligi yada felc gibi etkileri varmi hocam yada herhangi bir olumsuz etkisi ilerde cikarmi

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba Önerilen İlaç Doğum Kontrol Hapı Bunun Yan Etkilerini Size İlacı Recete Eden Doktorunuzla Konuşmalısınız. Her Hasta Aynı Risklere Sahip Değildir. Sevgiler.

Kadın
gi**** ya**** –

hocam daha önceki sorduğum soruyu yanlış anlatmş olablrm o yüzden tekrar sormak istedm yaptğm mastürbasyon anında yanma meydana gelmedi ertesi gün tahriş ağrısına benzer durum oldu.yani iç çamaşır yada ped sürtünmeden dolayı tahriş mi yaptı böyle bir durumda kızlık zarı zarar görürmü? cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba Bu Tip Şikayetleriniz Tahriş Kaynaklı Olabilr Tekrarlıyor Ya Da Kızarıklık Var İse Doktora Müracat Etmelisiniz. Kızlık Zarı Konusunda İse Vajen İçine Giriş Olmadıysa Bozulma Beklenen Bir Durum Değildir. Sevgiler.

Kadın
se**** oz**** –

Hocm hamile oldogumu yeniogrendim kan degerim 641,55cikti normalmi keseyi haftaya gorcez dediler cvp lutfen en son adet tahrigim 16.09.2914 cvp hocm

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba Şifre Değişikliği Nedeniyle Yanıtlarım Gecikti. Dilerim Sizin İçin Herşey Yolunda Gitmiştir. Sevgiler.

Kadın
öz**** al**** –

adetten 1hafta sonra 2gün gelen kahverengi leke ve adete 9gün var aşırı gaz ve göğüslerde kasıklarda ara ara ağrı

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba Adet Sonrası Gelen Kahverenkli Lekelenmeler Normaldir. Adet Öncesi Gaz Ve Şişkinlik İse Pms Dediğimiz Adet Öncesi Gerginlik Sendromundan Olabilr. Bunun İçin Önerecek İlaç Çok Olmaz Ama Sizi Aşırı Rahatsız Ediyor İse Şikayetlerinize Yönelik Beslenme Değişklikleri İşe Yarayabilir. Sevgiler.