Bebek, ilk 1 yıl içinde çok hızlı bir şekilde büyür. Kilosu, doğum kilosunun 3 katına ulaşmıştır. Bebeğin kilosunun doğum kilosunun 4 katına ulaşması yaklaşık 1 yıllık bir zaman alır. Bebekler 1 yaşından sonra beslenmeye daha az ihtiyaç duyarlar ve bu durum anneler tarafında iştahsızlık olarak değerlendirilir. Oysa bebek yeterince beslenmektedir. Bunu aylık kilo artışlarından takip etmek mümkündür.
Bu dönemde bebeğin süt ihtiyacın ihmal edilmemelidir. Çünkü bebeğin bağışıklık sistemi, 3 yaşına kadar gelişmeye devam eder. Anne sütüyle beslenen bebekler için, 1 yaşından sonra anne sütü yetersiz olabilir. Bu durumda bebekler için özel bir süt seçilmelidir. 1-3 yaş arasındaki çocuklar için üretilen özel sütler vardır. Bu yaştaki bebeklerin beslenmesinde, yine mümkün olduğu kadar doğal gıdalar seçilmelidir.
Tam buğdaydan yapılan ekmek ve makarnalar, bebek için önemli besinlerdir. Gün içinde mutlaka taze sıkılmış meyve suyu ya da meyve püresi yedirilmelidir. Organik olarak üretilen ve satılan meyve suları da kullanılabilir. Bu yaşta bebeği çok sık beslemeye çalışmamalı, bebeğin beslenme aralığı 3-4 saatte bir olmalıdır. Bebeklere üç ana öğün ve besleyici 2-3 ara öğün verilmesi yeterli olacaktır. Bu aylarda bebekleri pütürlü gıdalara alıştırmak gerekir. Ancak bebeklerin pütürlü gıdalara alışmakta zorlanması anneler açısından bir endişe kaynağıdır.
Oysa bebekler pütürlü gıdalara 8. aydan başlayıp 2-2-5 yaşına kadar geçen bir zaman içinde alışırlar. Her bebeğin pütürlü gıdalara alışması değişik süreleri kapsar. Bu endişe edilecek bir durum değildir. Bebeği pütürlü gıdalara alıştırmanın yollarından biri, 1 yaşından sonra ellerine bir parça muz ya da ekmek vermek ve bebeğin bu gıdaları tek başına yemeye çalışmasına destek olmaktır.
İyi gunler hocam.kienböck hastasıyım.lunatum kemiginde lekelenmeler baslamis.bu surecte nasil beslenmeliyim ,tedavim nasil olur acaba... devamı
Prematüre Bebeklerde Emzirme Ne Zaman Başlar?
Çocuklar Kıl Kurdundan Nasıl Korunur?
Ergenlerin Kahvaltısında Olması Ve Olmaması Gerekenler Nelerdir?
Bebeğe Şapka Alınırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Çocuklarda Yeme Sorunlarının Nedenleri Nelerdir?