Akciğerle ilgili aralarında asbestoz, bronşit, astım, atelektazi, bronşit, kistik fibroz, amfizem, zatüree ve pulmoner fibrozun da bulunduğu birçok hastalık vardır. Akciğer hastalıkları yaşam kalitesini düşürebilir ve normalden yoğuna kadar birçok aktiviteyi yapma yeteneğini etkileyebilir. Doğal tedavi yöntemleri mevcuttur ama her zaman önce doktora danışmanız tavsiye edilir.
Bazı akciğer hastalıkları diğerlerinden daha yaygındır. En çok görülenler arasında astım ve bronşit gelir. Astım hava kanallarının daraldığı ve nefes almanın zorlaştığı bir durumdur. Bronşit de hava kanallarını ve özellikle de solunum sistemini koruyan mukoz zarları etkiler.
Akciğer hastalıklarını iyileştiren birçok bitkisel çare vardır. Anti-enflamatuar özellikli bitkiler akciğerlerdeki ve hava kanallarındaki yabancı maddeleri temizlediği için tercih edilirler. Akciğer ve hava kanalları enflamasyonunu temizleyen bitkiler arasında boswellia, lobelya ve andız otu yer alır. Sığırkuyruğu otunun yağı bronşlardaki tıkanmaları açmak, öksürüğü kesmek ve akut astım ataklarını iyileştirmek için güçlü bir devadır. Öksürük otu, osha ve zencefil de akciğer hastalıklarını tedavi eder.
Osha bitkisi çoğu solunum yolu hastalığının özellikle de aşırı mukus salgılanması ve akciğer tıkanıklığı ile ilgili hastalıkların tedavisinde kullanılır. Oshanın virüs ve bakteri karşıtı etkileri mevcuttur. Tedavi amacıyla bitkinin kökü kullanılır.
Akciğer hastalıklarının şiddeti çeşitlidir. Bazı akciğer hastalıkları yaşamı tehdit eden sağlık problemlerine dönüşebilirler. Eğer nefes almakta zorlanıyorsanız, öksürüğünüz kesilmiyorsa veya diğer belirtilere sahipseniz doktorunuzla görüşüp muayene olabilirsiniz.
Bakteriyel Akciğer Enfeksiyonu
Prof. Dr. Nurettin LÜLECİ
10000 15000 arasında ne gibi bitkisel tedavi gerekir... devamı
Akciğer Amfizemi Nedir?
Akciğer Amfizemi Hastalarının Yapması Gereken Egzersizler Neledir?
Akciğer Amfizeminin Teşhisi Nasıldır?
Akciğer Embolisi Riski Kimlerde Görülür?
Akciğer Embolisinden Korunmanın Yolları Nelerdir?