Vücutta her zaman, hücre sayısının 10 ila 1000 katı kadar virüs ve bakteri bulunur. Bunlar yıkanarak temizlenemezler. Eğer kişinin direnci düşerse, yani bunlarla savaşamayacak hale gelirse, o zaman dışarıdan bir etki olmadan da arpacık oluşabilir.
Örneğin yazın güneşte fazla kalındığında, gece uykusuz kalındığında, çevreden herhangi bir etki gelmeden, ertesi gün kişi gözünde bir arpacıkla uyanabilir.
Vücut direnci önemlidir
Arpacığın temiz olmayan ortamlarda oluşma riski daha fazladır. Ama buradaki en önemli nokta, aynı zamanda vücut direncinin de düşük olmasıdır. Yani arpacığı önlemenin en önemli yolu, vücudun dirençli tutulmasıdır.Arpacık genetik bir rahatsızlık değildir. Fakat ailenin bir arada yaşadığı düşünüldüğünde, aynı ortamda benzer yemekleri yemek, aynı koşullar içinde yaşamak, hatta uyku ve direnç seviyesinin genel olarak aynı olması, grip, nezle gibi hastalıkları birbirlerine bulaştırmaları düşünüldüğünde, aileden birinde arpacık çıktığında diğerlerinde de çıkması mümkündür.
Arpacık tedavisi
Op. Dr. Sinan GÖKER
Hocam ben 12 yaşındayım kirpik altında bir arpacık çıktı doktora gittim damla merhem kullandım ama3 gün kullanmadım unuttuğum için şimdide o üç ... devamı
Arpacık Çıkınca Evde Yapılabilecekler
Arpacık Tedavisi
Arpacığın Nedenleri
Gözde Sürekli Arpacık Çıkmasının Nedenleri
Arpacık Çıktığında Dikkat Edilmesi Gerekenler