İlk başlangıçta ve doğru bir şekilde yapılan tedavi, arpacığın bir daha oluşma ihtimalini oldukça düşürür. Arpacığın başlangıç düzeyinde olduğu zaman yapılacak tedavi damla ile gerçekleştirilecektir.
Ama enfeksiyon çevreye yapılmaya başlamışsa, buna antibiyotik ve antienflamatuar haplar da eklenecektir. Bu ilaçların mutlaka doktor kontrolünde alınması gerekir. Hastanın kendi kendine eczaneden alarak kullanması doğru değildir.
Arpacığın kronik hale gelmesi
Arpacık belli aşamalardan sonra yavaş yavaş kendi içinde toplanmaya ve küçülmeye başlar. Bu durumda arpacık artık bir kapsül kazanır ve kronik hale gelir. Bu durum belli bir süre devam ettikten sonra, artık bunu ilaçla ya da başka yöntemlerle küçültmek mümkün olmayabilir. O zaman da cerrahi müdahale ile arpacığın boşaltılması gerekir.Ameliyat olmak, bir daha arpacık olmayacağı anlamına gelmez. Çünkü gözün çeşitli yerlerinde, göz kapağının içinde arpacığın yine oluşabileceği çok çeşitli bezler vardır. Dolayısıyla arpacık ameliyat olan kişilerin direncini düşük tutacak ve yeni arpacık oluşumlarına neden olacak tutumlardan kaçınmaları gerekir.
Bebeklerde Arpacık Nasıl Tedavi Edilir?
Op. Dr. Sinan GÖKER
Hocam ben 12 yaşındayım kirpik altında bir arpacık çıktı doktora gittim damla merhem kullandım ama3 gün kullanmadım unuttuğum için şimdide o üç ... devamı
Arpacık Çıkınca Evde Yapılabilecekler
Arpacık Tedavisi
Arpacığın Nedenleri
Gözde Sürekli Arpacık Çıkmasının Nedenleri
Arpacık Nasıl Bir Rahatsızlıktır?