- İçindekiler
- Evde Tedavi
- Tıbbi Tedavi
Evde Tedavi
Çene Kırığının Evde Tedavisi
Şayet çene kırığı sorununuz varsa, doktora veya ağız cerrahisi konusunda uzman bir diş hekimine muayene olmanız gerekecek.
Doktorun görmesi gereken yerlerdeki şişliğin kontrol altına alınmasına yardımcı olmak için çeneye buz uygulanmalıdır. Bazı durumlarda doktor muayenehanesine veya acil servise giderken ağızdaki suyu veya kanı tükürmek için bir kâğıt bardak bulundurmak gerekir.
Tıbbi Tedavi
Çene Kırığının Tıbbi Tedavisi
Çene ağrısı olan birçok kişide çene kırığı yoktur; bu durum ağrı ilaçları, kolay çiğnenebilen gıdalar, beslenme talimatları ve doktor takibiyle tedavi edilir.
- Kırığı olanlar daha ileri değerlendirmeye ihtiyaç duyarlar. Çene kemiği kırıklarının çoğu, dişeti sorunları ve doku zedelenmeleriyle ilişkilidir ve enfeksiyon riskine açık kırıklar olarak değerlendirilmelidir.
- Bu durumda bir tetanos iğnesi olabilirsiniz.
- Elbette ağrı ortaya çıkacak ve etkin bir şekilde yönetilecektir.
- Birçok çene kırığı sabittir ve gereken tedavi sadece alt ve üst dişlere birlikte tel takılmasıyla olur. Bunun yapılabilmesiyse yaygın kullanılan ağız ve çene cerrahisi uygulamasını gerektirir.
- Daha stabil olmayan kırıklarsa cerrahi müdahale gerektirir. Kırık bölgelerde levha kullanan cerrahi yöntemler, cerrahiden kısa bir süre sonra çenenizi normal bir şekilde hareket ettirme ve yemek yeme imkanı sağlar.
Çene cerrahisinin tedavi alanları nelerdir?
Dt. Bedri ÖZARSLAN
mrhaba çenemde kistten dolayı kayıp yaşıyrm çenem eski haline gelirmi tedavi ile?yardımcı olun ne olur... devamı
Ağız Kokusunu Engellemenin 10 Yolu
Ağzınız, Hastalıklarınızı Ele Veriyor!
Ağzın Kusurlu Kapanması
2011 Diş Hekimleri Zirvesi İstanbul'da...
Ağız Sağlığınızın Gösterdikleri