Bu öneri sadece geleneksel, olağan sünnet için geçerlidir. Çoğu kez bu görüş yanlış anlaşılmaktadır. Bazen sünnet zorunluluk sonucu yapılmaktadır. Örneğin pipi ucunun doğuştan dar olması ya da çocuğun idrar yolu enfeksiyonu geçirmesi, zorunlu sünnetin nedenleri arasındadır.
VİDEO: DR. ALİ TIRTIR "ÇOCUK HASTALIKLARI"
Bu koşullarda 3 ya da 4 yaşında da sünnet yapılabilir. Herhangi bir yaşta sünnet yapılamaz diye bir şey söz konusu değildir. Ancak bu işin ideal olanı 1 yaş altı ya da 6 yaş üstüdür. Ancak sünnet yaşının bir sınırı da vardır. Mümkün olduğu kadar çocuk ergenliği girmeden, bugün 10 yaş kabul edilen sınırdan önce yapılmalıdır. Çünkü çocuğun cinsel organına işlem yapıldığını görmesi, ileriye dönük olarak kimi psikolojik sorunlara neden olabilir.
Sünnetin sorunsuz geçtiği koşullarda bunun çok fazla önemi olmayabilir. Ama sünnetlerde yüzde 1 de olsa bir komplikasyon oranı vardır ve eğer bir sorun çıkarsa, bu çocuklar yeniden işleme maruz kalacaklardır. Genital bölgede tekrarlayan bu işlemler sonucunda ciddi psikolojik sorunlar yaşanabilir.
Sünnetten sonra nelere dikkat edilmeli?
Uzm. Dr. Cenk Kiper
merhaba iyi günler.sorum 30 yaşındayım.sertleşme sorunu yaşıyorum bunun bir ilaç dedavisi varmı.birde erken boşalmayı önleyen ilaç varmı.ilişki dışınd... devamı
Sünnet Operasyonu Çocuğun Yaşamını Etkiler Mi?
Yeni Doğan Bebeklerde Dışkı Sorunlarının Nedenleri Nelerdir?
Böbrek Taşını Düşürmek Yapılması Gerekenler
Çocukları Daha İleri Yaşlarda Sünnet Ettirmenin Sakıncası Var Mıdır?
Çocukların Sünneti İçin Uygun Yaşlar Hangileridir?