Cinsellik konusundaki araştırmalarıyla tanınan Kinsey yaptığı büyük araştırmada erkeklerin 75% vajinaya girdikten sonraki iki dakika içinde boşaldıklarını saptamıştır. Bu araştırmacı hemen girdiği an boşalan diğer memelileri de incelemiş ve bu durumun insanın hayvanlar arasındaki en yakın akrabası olan şempanzeler için de geçerli olduğunu bulmuştur. Şempanzenin boşalma süresi 20 saniyedir. Diğer bir çok hayvanın da doğada çok kısa sürelerde boşaldığı gözlenmektedir. Bir anlamda doğadaki canlılar cinsellik sırasında gafil avlanabildiğinden belkide evrimsel olarak erken boşalanın hayatta kaldığını düşünmek saçma olmayacaktır. Bunu bu şekliyle insana indirgemek saçma görünebilir ancak bilinçaltımız halen her gün milyonlarca yıllık alışkanlıklar ve eski alarmlar nedeniyle hayatımızı etkilemektedir. Yani geçmişte insanın hayatında çokta anlamlı olmayan yaygın bir durum şimdilerde, sosyokültürel değişimler nedeniyle anormal ya da hastalık gibi algılanmaktadır.
Cinsellikte kadının kendini daha rahat ifade etmesi ve orgazmı önemser hale gelmiş olması erken boşalması olan erkeği kaygılandırmakta ve yardım aramaya itmektedir. Bu kadar yaygın görülen bir durumu hastalık ya da rahatsızlık diye nitelemek farklı bir bakış açısıyla belki de haksızlık olarak düşünülebilir. Ancak kadın açısından bakıldığında haklı olarak bu bir sorundur. Kimi erkeklere göre bu durum bir başarısızlık kimi kadınlara göre bencillik olarak nitelenmektedir. Bu arada kadınların birçoğu aynen erkeklerin erken boşalması gibi yaygın olarak penisle orgazm olamazlar ve bunun suçlusunu çoğu zaman erkeğin erken boşalması olarak düşünülür. Bu konuda yaşanan bir karmaşa ya da bilgilenme ihtiyacı için mutlaka bir uzmanla görüşmenizi öneriyoruz.
İLGİLİ MAKALE
Erken boşalma hangi sorunlara yol açar?
Doç. Dr. Semih ÖZKAN
Hemoroid (basur) rahatsızlığı, erken boşalmaya yol açar mı ya da erken boşalmayı tetikler mi? Teşekkür eder, saygılarımı sunarım.... devamı
Kızlık Zarı (Himen) Onarımı
Erkekler Andropozun Olumsuz Sonuçlarından Nasıl Korunabilirler?
Yaşlanmak Cinselliği Mutlaka Etkiler Mi?
Benign Prostat Hiperplazisi (Prostatta İyi Huylu Büyüme)
Sertleşme Sorunları Kendiliğinden Geçer Mi?