ilk muayene; teşhis, tedavi planlaması ve tedaviye hazırlık amacı ile yapılır. Ve esasen implant uygulamasının en önemli ve ilk aşamasıdır. Uzman diş hekimi ve yardımcı personeli tarafından gerçekleştirilen ilk muayenenizde.
-Genel sağlık bilgileriniz tespit edilir tıbbi anemneziniz alınır, genel sağlık durumunuzla ilgili implantı ilgilendirecek bir husus olup olmadığı araştırılır
-Teşhis ve tedavi amaçlı gerekli röntgenler (panaromik röntgen, periapikal röntgen, gerekirse dental tomgrafi) çekilir.
-Sigara alışkanlığı, gece diş sıkma/gıcırdatma alışkanlığı (bruksizm), diş fırçalama alışkanlığı gibi implant, vidalı diş tedavisini ilgilendiren "kötü” alışkanlıklarınızın olup olmadığı tespit edilir.
-Tüm bu bilgilerin ve röntgenlerin yardımı ile uzman hekim tarafından detaylı ağız içi muayeneniz yapılır, diş eksikliği olan bölgenin kemik kalınlığı, uzunluğu ve kalitesi tespit edilir.
-İmplant yada diğer adı ile vidalı diş in yapılacağı bölgenin yumuşak doku ve diş eti durumuna bakılır,
-Genel ağız muayeneniz ve ağız hijyeninizin durumuna bakılır, ağız hijyeni kötü ise mutlaka implant tedavisinden önce gerekli diş eti tedavisi, tartar temizliği yapılmalı, ağız hijyeni uygun duruma getirilmelidir.
-İmplant yapılacak bölgenin, her bakımdan incelenmesinden sonra uzman hekim implant tedavisi planlamasını yapar, yani yerleştirilecek implantın – vidalı dişin boyu çapı netleştirilir, implant öncesinde yumuşak doku veya sert doku ile ilgili ikincil operasyon gerekip gerekmediği netleştirilir.
-Uzman hekim hastayı tedavi süresi, aşamaları, ve ücreti konusunda detaylı olarak bilgilendirir, komplikasyonlar ve riskler konusunda hastayı baştan uyarıp bilgilendirir, bu bilgiler ışığında kişi implant yapılmasına karar verirse implant, vidalı diş cerrahisine yani ikinci aşamaya geçmek üzere gerekli hazırlıklar yapılır ve uygun biz gün için randevu verilir.
İLGİLİ MAKALE
İmplant uygulamasına hangi şartlarda başvurulur?
Prof. Dr. Kaan AYDOS
ben gripten doktora gittim ve bana tahlil yptilar kanimda iltap oldugunu bu neler sebp olur... devamı
Diş Eti İltihabında Ağız Bakımı Nasıl Yapılır?
Diş Lekeleri Hangi Yöntemlerle Temizlenir?
Ortodontinin Sınırları Nelerdir?
Gömülü Dişler Nasıl Çekilir?
Çekilen Dişin Boşluğu Nasıl Tedavi Edilir?