Bazı insanların dişlerini temizlemekte kullandıkları karbonat, diş hekimleri tarafından kullanılan temizleme tozlarının içinde de bulunan bir maddedir. Fakat piyasadaki karbonatların grenleri çok büyüktür. Hekimler tarafından kullanılanların grenleri ise oldukça küçültülmüştür.
Yanı sıra bunlar ofiste doğrudan dişlere uygulanmaz. Bu nedenle, muayenehanede gerçekleşen aşındırma, hasta uyguladığında meydana gelenden çok daha az olmaktadır. Bireyler kendileri karbonat kullandıkları zaman hem dişlerine zarar verebilirler hem de diş etlerini fazla aşındırabilirler.
Karbonatla fırçalama bir miktar beyazlatma sağlıyormuş gibi görünebilir. Bu beyazlatma, lekelerden çok dişin üzerindeki bir takım birikintileri hatta plağı kaldırmasıyla ilgilidir. Sadece karbonatla fırçalama yapıldığında, kişinin dişlerinde ve diş etlerinde mutlaka bir miktar hassasiyet ve diş etlerinde kızarıklık, kanama gibi sonuçları olacaktır.
Yaşlanmanın 9 belirtisinden nasıl kurtuluruz?
Dr. Özer AKINCI
İyi günler hocam, son zamanlarda üst sol tarafta en sonda bulunan boşlukta (diş etinde) hafif bir acı hissediyorum parmağımla dokandığım zaman biraz s... devamı
Diş Apsesinin Nedenleri Nelerdir?
Diş Dolgusu Hangi Durumda Değiştirilir?
Bebeklerde Diş Fırçalamaya Ne Zaman Başlanmalı?
Ağız Kokusunu Önlemek İçin Neler Yapılabilir?
İmplant Nedir?