Leeds Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırmada, yoğun trafikte ortaya çıkan karbonmonoksit seviyelerinin, kalbin her atışta kendisini yeniden ayarlama biçimini etkileyebileceği tespit edildi.
İngiliz Kalp Vakfı'nın ''ümit verici bir başlangıç'' olarak nitelendirdiği araştırma, karbonmonoksidin, kalp atışının kontrolü için önemli olan sodyum kanallarını daha uzun süre açık tuttuğunu, sodyum kanallarındaki bu aksaklığın, kalbin ritmini bozarak, ölümle sonuçlanabilecek aritmiye yol açabileceğini gösterdi.
Video: Kalp Nasıl Çalışır?
Leedsli ekibin, Fransa'daki araştırmacılarla işbirliği içinde fareler üzerinde yaptıkları deney ise sodyum kanallarını etkileyen bir kalp ilacının, karbonmonoksidin kalp üzerindeki bu etkisini tersine çevirebileceğini ortaya koydu.
Leeds Üniversitesi'nde Profesör Chris Peers, BBC'ye yaptığı açıklamada, ''Bizim için çok heyecan vericiydi. Yoğun hava kirliliğindeki gibi karbonmonoksit seviyelerine maruz kalan farelerin aynı kalp sorunları yaşadığını ve bunu tersine çevirebileceğimizi gözlemledik,'' dedi.
Chris Peers, şu anda kimsenin tedaviyi bilmediğini, ancak rafta yardımcı olabilecek bir ilacın olduğunu söylediklerini ifade ederek, ilaçla ilgili klinik testlerin yapılması gerektiğini, öte yandan araştırmalarının büyük bir başlangıç olduğuna inandıklarını söyledi.
Ritim Bozukluklarına Dondurarak Tedavi
Prof. Dr. Cengiz ÇELİKER
İyi günler hocam ben ağustosta inşallah evlenicem ama eşimin kalbimde pil var ritim bozukluğu amaliyatına 2 sene si var çocuk doğurabilirmi... devamı
Yüksek Tansiyonun Nedeni Virüs Mü?
Kalp Pillerini Artık Kalp Atışları Şarj Edecek
Abur Cubur Ve Fast Foodun Her Lokması Damarlarınıza Zarar Veriyor
Kalp Çarpıntısı Tedavisi
Kalp Ritmi Bozukluğu (Aritmi)