Erken dönemde yakalanır ve tedavi edilirse, iz bırakmadan geçebilir. Ama uzun süre tedavisiz kalan ve aynı yerlerde çıkmaya devam eden kistik aknelerde, vücutta iz kalma ihtimali çok yüksektir. Bu yüzden erken dönemde tedaviye alınmasında fayda vardır.
Kişinin kistik akneleri sıkmaya çalışması, derinin alt bölgelerinde kistin patlamasına neden olacağı için, daha büyük bir iz kalmasına yol açabilir. Ancak hekimin, hijyen bir ortamda kistin üst bölgesini açarak içini boşaltması kistin gerilemesini ve çabuk tedavi olmasını sağlayarak iz kalmasını önleyebilir.
Özel günlerden önce kortizon
Kistlere özel günlerden önce kortizon enjekte ederek, çok çabuk gerilemeleri sağlanabilir. Bu bir tedavi yöntemi değildir. Sadece var olan kistlerin çok çabuk geçmesini sağlayan bir yöntemdir. Örneğin toplantı, düğün, nişan gibi durumlarda, bu günlerin üç gün öncesinde içine az miktarda kortizon enjekte edilerek kistlerin hızla geçmesi sağlanabilir.İlaç tedavilere devam ederken kistlerin hekim tarafından boşaltılması ya da içlerine kortizon enjekte edilmesi, bu kistlerin çok çabuk gerilemesini sağlar. Kullanılan ilaçlar da yeniden çıkmalarını önler.
Kistik aknenin tedavisi nasıl yapılır?
Op. Dr. Sinan GÖKER
babamda tavuk karası var 1 aylık hamileyim bebeğimde olma ihtimali nedir... devamı
Sedef Hastalığı Nedir?
Mantar Hastalığı Nedir?
Saçkıranın Sık Rastlanan Tipleri Hangileridir?
Alerjik Egzamanın Nedenleri Nelerdir?
Bit Nedir?