Muayene

Muayene nasıl yapılır?

İstanbul Cerrahi Hastanesi''nin tedabi aşamaları şu şekilde:

"Hastanemizde detaylı ölçümler yapılır. Hastalarımız, Dr. Sinan Göker ile görüştüklerinde kendilerine prosedür hakkında bilgi verilir. İlk gün muayene ve tetkikler, ertesi gün tedavi ve üçüncü gün de son kontrol olmak üzere, hastalarımızın en az üç gün ayırması gerekmektedir."

Öncesi

Tedavi öncesinde prosedür nasıl uygulanır?

Yumuşak kontakt lens kullanan hastalar, tedaviden en az 7 gün önce; gaz geçirgen yarı sert lens kullananlar ise 3 hafta önce lenslerini çıkarmalıdır.

Tedavi öncesi, hastalar kliniğimizde son derece detaylı bir muayeneden geçirilir, göz numaraları saptanır. Korneal pakimetrik ve korneal topografik ölçümler yapılır.

Tedavi

Tedavi sırasında prosedür nasıl uygulanır?

Ameliyattan 45 dakika kadar önce size bir sakinleştirici verilecektir. Bu, ameliyat heyecanını giderir ve uyumu arttırır. Lazer odasına girmeden hemen önce, gözlerinize uyuşturucu damlalar damlatılır ve bu sayede ağrı ya da acı duymazsınız. Lazer masasına yattıktan sonra, göz kapaklarınız antiseptik solüsyon ile silinir ve plastik bir örtüyle örtülürsünüz. Göz kapaklarınızı ayırmak için özel bir tel takılır. Bu sayede isteseniz de gözünüzü kapatamazsınız. Daha sonra göreceğiniz, mikroskobun parlak ışığı ve ortasında yeşil bir noktasal ışıktır. Doktorunuz, ameliyat süresince bu yeşil ışıktan gözünüzü ayırmamanızı isteyecektir. Tedavi sırasında lazer göze kilitlendiğinden, hasta gözünü oynatsa bile lazer gözü takip eder. Rahat olmanız ve kendinizi sıkmamanız, ameliyat süresini oldukça kısaltacaktır. Tedavi süresi, her göz için 4’er dakikadır.

Sonrası

Tedavi sonrasında prosedür nasıl uygulanır?

Ameliyat sonrası gözünüze antibiyotikli damlalar atılır ve yolda toz toprak kaçmasını engellemek için pedlerle kapama yapılır. Eve vardığınızda pedleri çıkarabilirsiniz. Bulanık görmeniz tamamen normal bir durumdur. Birkaç saat; gözlerinizde yanma, batma, sulanma olabilir. Ağrı nadirdir, ancak olursa basit bir ağrı kesiciyle geçecektir. Gözlerinize ellerinizi sürmemeli, kaşımamalı, ovalamamalısınız. Banyo yapmayın ve yüzünüzü yıkamayın. Televizyon seyretmeyin ve okumayın. Antibiyotikli damlanızı doktorunuzun söylediği şekilde kullanın. Tedavinin ertesi günü, hastalarımızın kliniğimizde kısa bir kontrol olması gerekecektir ve bu kontrol son derece önemlidir. Bu kontrolden sonra, tedavileri tamamlanan kişiler normal yaşantılarına geri dönerler.

- Damlalar 1 hafta süreyle kullanılır ve daha sonra kesilir.

- 1 hafta süreyle makyaj sakıncalıdır.

- 20 gün süreyle havuz ve denize girmek sakıncalıdır.

- 15 gün süreyle göz makyajı yapmak sakıncalıdır.

- Tedavinin ertesi günü yapılan kontrolden sonra banyo ve duş yapabilirsiniz, ancak ilk günlerde gözünüze sabun ve şampuan kaçırmaktan kaçının.

Doç. Dr. Semih ÖZKAN

Hocam merhaba dün yaptığım sperm testi sonucu miktar 3,5 ml,pH 8,Viskozite,yarıviskoz,lökosit nadir,spermatozoa sayısı 18 milyon,toplam spermatozoa sa... devamı