- İçindekiler
- Nedir
- Sebepleri
- Belirtileri
Nedir
Semende (Menide) Kan
Semende (menide) kan oluşumu korkutucu bir belirtidir, ama özellikle 40 yaşın altındaki erkeklerde nadiren ciddi bir hastalığı işaret eder.
Birçok erkek, semenlerinde kan oluşumunu yalnızca bir kez veya arada sırada tecrübe eder ve sorun belli bir yaşta görülebilir. Bazen kan birkaç aylık veya daha uzun bir süreçte semende sürekli görünür.
Semendeki kan miktarı nedenine bağlı değişir. Semende bir damla veya bir çizik kandan daha fazlası dikkatinizi çekmeyebilir veya meninin çoğu kan renginde görünebilir.
Bu belirtinin genelde kısa vadeli olmasına rağmen semendeki kanın olası nedenini göstermek ve gerektiği takdirde tedavi etmek için birçok test mevcuttur.
Sebepleri
Sebepleri
Çoğunlukla semende kan görülmesinin hiçbir nedeni bulunamaz. Semende kan oluşumunun tanımlanabilir bir nedeni olduğu zaman genelde bu bir travma veya enfeksiyondur. Enfeksiyonla semendeki kana genelde ateş, genital veya idrar yolları ağrısı, idrara çıkmada zorluk veya idrarda kan gibi başka belirtiler de eşlik eder.
Travma
Semen prostat ve diğer bezler tarafından salınan sperm ve sıvılardan meydana gelir. Sıvılar boşaltım için idrar yoluna bir dizi tüple geçiş yaparak sperme bağlanır. Bir dizi şey idrar yoluna giden idrar hattı boyunca uzanan kan damarlarını yıkabilir. Sonra kan damarları meninin, idrarın veya her ikisinin içine kan sızdırır.
Bu kanamanın olası sebepleri arasında aşağıdakiler yer alır:
- Mesane taşları
- Brakiterapi
- Engellenen cinsel ilişki
- Uzun süren cinsel yoksunluk
- Prostat biyopsisi
- Testiküler travma
- Vazektomi (meni kanalı ameliyatı)
- Coşkulu bir cinsel ilişki
Başka Sebepleri
Semendeki kanın diğer tıbbi nedenleri arasında şunlar yer alır:
- Mesane, idrar yolu veya prostatta kist, polip oluşumu
- Mesane kanseri
- Chlamydia
- Epididimis iltihabı
- Kırılgan kan damarları
- Genital uçuk
- Bel soğukluğu
- Hemofili
- Prostat kanseri
- Prostat bezi genişlemesi
- Prostat iltihabı
- Testiküler kanser
- Trombositopeni (kandaki trombosit sayısının azlığı)
- Von Willebrand hastalığı
- Varfarin yan etkileri: tehlikeli olabilecek etkileşimlerini takip edin.
Belirtileri
Doktora ne zaman gitmeli
Eğer 40 yaşın üstündeyseniz başka hiçbir belirtiniz olmasa bile semende kan gördükten sonra doktorunuza gidin. 40 yaşın altındaki bir erkeğin doktora gitmesinin gerekip gerekmediği diğer belirtilere ve risk faktörlerine bağlıdır.
Semende kan gördükten sonra 40 yaşın altındaysanız ve aşağıdaki durumlar varsa doktorunuzu aramadan önce belirtileri izleyin.
- Başka hiçbir belirtiniz yoksa
- Kısa süreli kanamayı açıklayacak şekilde yakınlarda bir prostat muayenesi veya vasektomi olmuşsanız
- Semende çok miktarda kan yoksa ve kaybolmadan önce çok sık olmayacak şekilde kana rastlamışsanız
Aşağıdaki durumlarda doktordan randevu alın:
- 40 yaşın üzerindeyseniz
- Genital veya idrar yolları ağrısı, boşalma sırasında ağrı, ateş, idrar yapmada zorluk veya idrarda kan gibi diğer belirtileriniz varsa
- Kanser geçmişi, kanama bozuklukları, travma, genital veya boşaltım sistemi bozukluğu gibi başka risk faktörleriniz varsa veya son zamanlarda sizi cinsel yolla bulaşan hastalık riskine sokacak durumlara girmişseniz.
Azoosperminin Tedavisi
Op. Dr. Ebru ZÜLFİKAROĞLU
hocam kafamda soru işareti kaldı Ağız yoluyla hamile kalınır mı Meniyi Yutup yutmama konusunda tam emin Değilim Yardımcı olursanız çok memnun olurum I... devamı
Seks Bağımlılığı
Hamilelik Ve Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar
Kadınlar Neden Seks Yapmak İstemez
Lenfogranulom Venereum
Adet Sırasında Seks Yapmak Güvenli Midir?