Mikrodermabrazyon uygulaması ile güzel ve genç görünümlü cildinize tekrar kavuşun.
Bir diğer adıyla Mikroderm olarak bilinen mikrodermabrazyon, yaşlanmanın, kırışmanın ve güneşin olumsuz etkileri ile baş etme konusunda olumlu gelişmeler sağlayan etkin ve güvenilir bir yöntemdir.Teknik uygulama kolaylığı ve sağladığı yararlar dolayısıyla günden güne popülerlik kazanmaktadır.
Bu tedavi ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmadan önce, cilt hakkında bilgi sahibi olmamız yararlı olur.
Cilt üç tabakadan oluşur: Epidermis, dermis ve hipodermis. Epidermis derinin en dış tabakasıdır. Epidermis en dış bölümde yer alan ve alt katmanlardaki hücrelerin zarar görmesini engelleyen bir bariyer görevi gören, stratum conreum adlı ölü deri hücrelerinden oluşup deriyi kaplayan bir dış katman içerir.
Ne yazık ki stratum conreum tabakası ince çizgi ve kırışıklıklar gibi cilt kusurlarını vurgulamak eğilimindedir. Bu tip cilt kusurları mikrodermabrazyon yöntemi kullanılarak, cerrahi yöntemlere gerek kalmadan, dış katmanda yer alan stratum conreum tabakasının kozmetik yöntemlerle kaldırılması yoluyla tedavi edilebilir.Mikrodermabrazyon uygulaması genellikle, derinin yüzeysel tabakasının nazikçe alınması şeklinde uygulanan bir deri parlatma tekniği olarak kabul edilir.
Mikrodermabrazyon ince çizgi ve kırışıklıkların ortadan kaldırılmasına ek olarak, güneşe fazla maruz kalma, lekelenmiş cilt, sivilce lekeleri, genişlemiş gözenekler, keratoz, kalınlaşmış deri , yaşlılıkla gelen kahverengi lekeler, deri hasarı sonucunda ortaya çıkan solma, deri yanıkları ve benzeri cilt problemlerinin tedavisine yardımcı olur.
Mikrodermabrazyon prosedürü hızlı ve nispeten ağrısızdır ve on beş ila otuz dakika arasında sürer.Genellikle bir plastik cerrah tarafından gerçekleştirilir. Bu yöntemi gerçekleştirmek için cerrah elde tutulan, ince, kumlama cihazına benzer bir cihaz kullanır.Ancak, cihazı kullanmadan önce, cilt antiseptik bir madde ile iyice temizlenir. Ardından cihaz cildinize nazikçe, alüminyum oksit kristalleri içeren bir sprey yayar.Cihaz içinde bulunan küçük bir vakum cildin ölü deri hücrelerini ve hasarlı dış katmanlarını kaldırmak için bu parçacıkları nazikçe emer.
Atıklar ve cilde zararlı parçacıklar atılmak üzere aletin arka kısmında bulunan boş bölgeye çekilir. Bu işlem altta yer alan taze, genç görünümlü cildin geri gelmesini sağlar.
Ardından mikrodermabrazyon işleminde kullanılan kristaller (şeker-ince mineral) yumuşak hasarlı yüzey hücrelerini ortadan kaldırır ve yüzü parlatır.
Emme kan akışını canlandırır, bu yolla cilde ulaşan besin miktarı artar, tüm bu gelişmeler cildinize esneklik ve pürüzsüzlük kazandıran hücre üretimini arttırarak, daha düz ve su dengesini sağlama konusunda yeterli bir cilt yapısı oluşmasını sağlar. Mikrodermabrazyon yöntemi ile arzulanan etkin sonuçlara ulaşılabilmesi için, cerrah her üç ila dört hafta için altı ila on iki oturum uygulanmasını tavsiye edebilir. İstenen sonuçların gözle görülür hale gelmesi genellikle tedaviden sonra dört ila altı hafta sürer. Ancak, iyileşme süresi kişinin içinde bulunduğu duruma ve kişisel özelliklerine göre farklılık gösterir.
İlk tedavileri tamamlandıktan sonra, cerrah ameliyat sonrası cildi korumak için bazı diğer periyodik tedaviler önerir.
Son olarak doktorunuz, genellikle mikrodermabrazyon avantajlarını maksimum ölçüde yüksek tutabilmek için kullanılabilecek topikal krem ??ve losyonlar belirler.
Doğum çatlaklarının tümüyle iyileşmesi mümkün müdür?
Op. Dr. Mert DEMİREL
nasıl bir uygulama gerekli ve ameliyat kesin cözüm mü yan etkileri olur mu... devamı
Kanıtsız Yaşlanmaya Son Reklamı Yapılamayacak
Sağlıklı Yaşlanmak: 50 Üstü
İyi Yaşlanma: Uzun Bir Ömür İçin Doğru Gıdaları Tüketin
Akülü Tekerlekli Sandalye Kullanan Engellilere Egzersiz Önerisi
Yaşlanmaya Dair Beş Efsane