Bunlara ek olarak bir takım hormon incelemeleriyle kişide tiroitle ilgili bir sorun olup olmadığı araştırılmalıdır. Kansızlık durumuna bakılmalıdır.
Bunlar tespit edildikten sonra tedavi, nefes darlığının nedenine yönelik olarak yapılır.
Alınacak önlemler
Bronşiyel astım olduğu tespit edilen kişide eğer alerji düşünülüyorsa, yaşadığı ortamda bazı önlemler almak gerekir. Kişide ev tozu alerjisi varsa, evde derin bir toz temizliğinin yapılması, hastalığın kontrol altına alınması ve nefes darlığının ortaya çıkmaması açısından önemlidir.Eğer hastada koah ve koaha bağlı bir nefes darlığı düşünülüyorsa, birinci derecede önemli olan şey, kişiyi sigarayı bırakmaya yönlendirmektir. Bu gibi önlemlerde nefes darlığının önüne geçilebilir ya da azaltılabilir.
Eğer tiroitle ilgili bir takım hormon sorunları tespit edilmişse, nefes darlığını ortadan kaldırmak ya da azaltmak için hormon tedavileri, eğer kansızlık tespit edilmişse buna yönelik kimi öneri ve destek tedavileri verilebilir.
İLGİLİ MAKALE
Nefes darlığının nedenleri
Prof. Dr. Atilla BİTİGEN
Meraba 19 yaşındayım kas romatizması vardı bende bunun için 2 kez tens cihazina baglandim 1.sinde iyiydim 2.sinde ise elektrik akimini fazla verdiler ... devamı
Nefes Darlığı Tedavisi
Nefes Darlığı Olanların Alması Gereken Önlemler
Nefes Darlığını Tetikleyen Etkenler
Nefes Darlığında İlaç Tedavileri