Hasta doktora başvurduğu zaman eğer psikolojisi uygunsa, saçların kendi kendine çıkabileceği bile söylenebilir. Hastanın buna inanması halinde, saçlar bir süre sonra gerçekten kendi kendine çıkabilir.
Ancak hasta bir tanıyla geldiği zaman, onun tedavi edilmesi gerekir. Bu tedavi birkaç şekilde yapılabilir. Eskiden bu durumda saçlı deriye sarımsak sürülürdü. Bu yanlış bir uygulama değildir. Ama günümüzde hem kokusu hem de asitin biraz da olsa saç diplerini öldürebilmesinden dolayı, buna benzer tedavi yöntemleri geliştirilmiştir.
Tedaviler
Örneğin kâfuru alkolle karıştırıp elde edilen sıvılarla, bu bölgeyi hafif irite ederek, hücreleri bu bölgeye çağırıp saçların çıkmasını sağlamak mümkün olabilmektedir. Bu tedaviye cevap vermeyen hastalarda diğer aşamalara geçilebilir.Bu tedavilerin içinde, o bölgelere lokal olarak uygulanan kortizon preparatları son derece başarılı sonuçlar verebilmektedir.
Bunun dışında sistemik kortizon tedavileri uygulanabilir. Bunlar oral yolla ya da enjekteyle hastaya kilosuna göre belli dozlarda verilebilir. Bu yöntemle de saç çıkması mümkün olabilmektedir.
İLGİLİ MAKALE
Saçkıran bütün vücuda yayılabilir mi?
Op. Dr. Sinan GÖKER
merhaba hocam ablamın gözünde prdissemin koloidist adında bir hastalık var.tedavisi mümkün mü?... devamı
Tedaviden Sonra Tırnak Mantarından Korunmanın Yolları Nelerdir?
Tırnak Mantarı Tedavisinde Kullanılan İlaçlar Nelerdir?
Tırnak Mantarının Belirtileri Nelerdir?
Kaşıntıyla Tahriş Olan Cildin Rahatlatılması
Alerjik Egzamanın Nedenleri Nelerdir?