Kişi genetik yapısını değiştiremez. Ama romatizmal hastalıklar ya da bağ dokusu hastalıkları varsa tedavisinin mutlaka bir romatolog ya da fizik tedavi uzmanı takibinde yapılması gerekir.
 
Bunların dışında alınabilecek tek önlem, sinir sıkışmasına neden olabilecek fiziksel koşulları ortadan kaldırmaktır. Bunlar örneğin bileği zorlayıcı işlerdir. Ya da ağırlık taşımaktır. Yük arttıkça taşıma işlemi, kolları biraz daha açmaya ve bilekleri biraz daha bükmeye doğru gider. Bu pozisyonda el bileği sürekli ezilme ve baskı altında kalır. Bu tip fiziksel baskılardan kaçınmak gerekir.
 
Günlük yaşamda dikkat edilecekler
 
Ofis çalışanlarının dirseklerini masaya dayaması, dirseklerde bir sinir sıkışmasına neden olabilir. Mutlaka dirsek masaya değecekse, dirseğin iç kısmı değil, sivri bölüm değmelidir.

Ya da sandalyede otururken, sandalyenin sivri kenarının dizkapağının arkasındaki eklem yerine denk gelmemesine özen gösterilmelidir. Farkında olmadan o bölge sandalye tarafından ezilebilir.
 
İlginç bir şekilde cüzdana bağlı sinir sıkışması vardır. Erkekler cüzdanlarını arka ceplerine koydukları için, cüzdan oradan geçen siyatik sinirini ezer.
 
Balayında sinir sıkışması yaşanır. Eşini sürekli omzunda yatıran kişinin, bir gün omuzu tutmaz hale gelebilir.
 
Kısaca siniri ezebilecek birçok fiziki neden vardır. Hatta bazen çok dar pantolonlar, bacaktan geçen incecik his sinirini sıkıştırabilir. 
İLGİLİ MAKALE

Mantarın Tedavisi

Prof. Dr. Tevfik GÜRMEN

Kalp kapakları çökelmişse ne yapılır ve nasıl önlem alınır riski nekadardır... devamı