Bu yapılamadığı zaman, yapılacak başka şeyler de vardır. Eğer sinir sıkışmışsa, bu sıkışıklığı açmadan hiçbir tedavi yöntemi yararlı olmaz. Ama açmadan da, bölgenin biraz yağlanması halinde, sinirlerin rahat etmesi sağlanabilir. Bu nedenle hastalara antiromatizmal ilaçlar verilebilir.
B vitamini desteği
Bu ilaçların yanında da mutlaka B1, B2, B6 içeren vitaminler verilir. Multivitamin içmek aynı şey değildir. Çünkü multivitaminlerde B vitaminleri az bulunur ve bu nedenle ayrıca alınmalıdır. B1, B2, B6 vitaminleri sinirin dermanıdır ve sinirin basınca karşı dayanma gücünü arttırır.
Hastanın sinir sıkışması yaşayan bölgesine fizik tedavi yapılabilir. Buraya bazen çok gerekli hallerde kortizon enjeksiyonu yapılarak deliğin içinin yağlanması ve sürtünmenin azalması üst düzeyde sağlanabilir. Kortizondan genellikle insanlar ürker. Ancak bir kere kortizon kullanmakla hiçbir şey olmaz.
Bütün bunlar denenmesine rağmen bir çözüm bulunamıyorsa, o zaman ameliyat gerekir. Yani siniri ezen sıkışma ortadan kaldırılarak, sinirin geri kalan bölümleri kurtarılır. Eğer sinirlerde çok fazla aşınma ve yıpranma olmadan doktora başvurulursa, ameliyatsız tedavi olanağı artacaktır.
Eklem İltihabı ve Tendinit
Yrd Doç Dr SERDAR SARAÇ
Merhaba hocam bnim iki kolumda da sinir sıkışması var agır işler yaptıgımda dirsegim den itibaren ellerim parmaklarım uyuşuyor birde vücut geliştirme... devamı
Sinir Sıkışmasında Tedavi Yöntemleri
Sinir Sıkışması Tedavisi Egzersizleri
Sinir Sıkışması Ameliyatı
Sinir Sıkışmasına Karşı Alınacak Önlemler
Ulnar Sinir Sıkışması