Sünnet bir çocuğun yaşamını etkilemez. Yani sünnet geçirmeden öncesiyle bir sonraki gününün pek bir farkı yoktur. Her şeyi yiyip içebilirler. Hareket etmelerinde de sakınca yoktur. Yalnız sünnetten sonraki ilk gün biraz daha az hareket etmeleri gerekir. Çok dolaşmadan zamanı daha çok uzanarak geçirmeleri, sünnet bölgesinin daha az şişmesini sağlayacaktır. Dolayısıyla yara daha çabuk iyileşebilecektir.
VİDEO: DR. ALİ TIRTIR "ÇOCUK HASTALIKLARI"
Sünnet hastane ortamında ve hijyenik koşullarda yapıldığı takdirde, sünnet sonrası ek bir bakım ve ilaç gerekmez. Sadece ağrı kesici yapılması gerekebilir. O da anestezi sonrası içindir ve zamanında verilmesi gerekir. Bunların dışında son dönemlerde sünnet külotu çıkmıştır.
Bu külotların kullanılması, çocuk uyurken de o bölgenin bir yere çarpmaması, zarar görmemesi, ağrı vermemesi açısından yararlı olacaktır. Bunların dışında, evde dikkat edilmesi gereken fazla bir şey söz konusu değildir.
Çocukların sünneti için uygun yaşlar hangileridir?
Prof. Dr. Kaan AYDOS
Merhabalar.Ben 26 yaşındayım.Sünnet olmadım.Sünnet olmak istiyorum ancak peniste eğrilik var aşırı olmasada.Ayrıca dahada önemlisi penis başının alt k... devamı
Mesane Nedir?
Kirvelik Geleneği Nereden Gelir?
Yeni Doğan Şaşılığı Neyden Kaynaklanır?
Sünnet Olmanın Yararları Nelerdir?
Yeni Doğan Sünneti Özel Bir Bakım Gerektirir Mi?