2-Peniste damarlaşma çok olmadığı için sünnet sırasında kanama pek olmaz. Çocukta kan durmaması hastalığı (hemofili) varsa bile ciddi bir komplikasyon çıkarmaz.
3-Çocuklarda yara iyileşmesi çabuk olduğu için sünnet yarası çabuk iyileşir. Dikiş koymak gerekmez.
4-Sünnet derisi darlıklarında acil sünnet gerektirecek durum önlenmiş olur.
5-Yeni doğanda kişilik gelişmediği için sünnet sonrası psişik travma önlenmiş olur.
Erken dönemde bu yapılacak sünnet faydalarına rağmen gene de ileri bir tarihe ertelene bilinir. Meselâ hipotrombinemi (kanda trombin azlığı) durumunda sünnet ileri bir yaşa ertelenilir. Çünkü bu durum sünnet sonrası kanamalara neden olur. Böylece tedaviden sonra sünnet düşünülür.
Son olarak şunu söyleyebiliriz sünnet ya ilk 20 günde veya 7 yaşından sonra yapılmalıdır. Çocuğun 1-6 yaş arası özellikle 4-5 yaş arası psikososyal gelişme devreleridir. Bu yaşlarda çocukta pipisini kaybetme korkusu vardır. Anneye de bağlılık son derece kuvvetlidir. Bu yaşta yapılacak bir sünnet psişik travmalara neden olur. 7 yaşından sonra bu psikososyal devre bir durgunluğa girer ve ergenlik çağına kadar devam eder.
Video: Ereksiyon Bozukluğu Tedavisi
Çocukların çok küçük yaşlarda da sünnet edilmeleri tavsiye edilmiyor. Zira bu yaşlarda sünnet olan çocuklar sosyolojik açıdan töre ve törenlerden ayrı kaldığı için ileriki yaşlarda bir eziklik içerisine girebilir.
İleri yaşlarda yapılacak sünnet, çocuğun psikososyal açıdan gelişmesini sağlayacaktır. Toplumun bir üyesi olduğunu fark edecek. Neden sünnet olduğunu ve dini bir vecibeyi yerine getirdiğini anlayacaktır.
Türklerde sünnet olmuş bir çocuğun ruhi ve bedeni bakımından olgunlaştığı geliştiği ve serpildiğine inanılır.
Yeni doğan sünneti tercih edilmeli midir?
Op. Dr. Mircan MİROĞLU
mrb hocam benim 6 aylık bir oğlum var.suan cerrahpaşaya gidip gelmekteyiz doğuştan duymadığının bilgisi verildi testlerden geçemiyoruz.siz yeni doğan ... devamı
Sünnet Olmayanlarda Oluşabilecek Hastalıklar
Sünnet Nasıl Yapılır?
Sünnet
Yeni Doğan Bebeklerin Sünnet Edilmesinin Faydaları