Belkaymasi ve fitik sorunum var sag kalçama ve bacagima baski yapiyor fakat yürümede bir,zorlanmam yok iki ay önce çekilmis mr im var doktor ameliyat dedi ama olmak istemiyorum.
Belkaymasi ve fitik sorunum var sag kalçama ve bacagima baski yapiyor fakat yürümede bir,zorlanmam yok iki ay önce çekilmis mr im var doktor ameliyat dedi ama olmak istemiyorum.
Belinde bacağında şiddetli ağrı var lomber.mr sonucu sagital düzlemde t1- t2 ve transfer düzlemde t2 sekansları alindi lomber bölgesi açıkligi sağa bakan hafif skolyoz mevcut ve vertebra end platelerinde dejeneratif değişiklikler ve vertebra korpus köşelerinde dejeneratif osteofitler izlendi L2_3 diskinde diffüz bulging mevcuttur .bu düzeyde kanal çapı ve foramen genişlikleri normaldir.L3_4 diskinde sinyal kaybı,diffüz bulging mevcuttur.bu düzeyde kanal çapı normal ,sol normal foramen daralmıştır. L,4_5 diskinde diffüz bulging mevcuttur. Bu düzeyde kanal çapı normal, normal foramenler daralmıştır. L 5_S1 diskinde diffüz bulging mevcuttur.Faset eklemlerde dejeneratif değişiklikler mevcuttur. Mr sonucumu yorumlarsaniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
hocam mrhaba belimle alakalı sorunlar oldugundan beri sizi ilgi ile takip ediyorm..başarılarınız daim olsun..hocam ben iki kere mr cektirdm 2 ay icerisinde ilk doktorun cok tatminkar konusmamasindan dolayı..ilk mr ile ikici mr arasında fark varmış gibi bir türlü tam anlayadm sonuçları doktorada sordum gecistirdi kısaca ..hocam ilgilenip kısa cevp atarsaniz cok sevinirim tessekkurler simdiden..1mr.. lomber lordoz doğaldır lomber vertebraların korpus yükseklikleri tabiidr intervertebral sabit disk yükseklikleri normal olup L4-L5 ve L5 S1 disk sinyalleri minimal azalmıştır L4-L5 intervertebral diskinde geniş tabanlı santral disk protrüzyonu tekal keseyi hafif basılamıştır medulla spinalis normal kalinrasyon ve sinyal özelliğindedir intradural veya intrameduler yer kaplayan olusum saptanmadi conus medullaria L2 düzeyinde sonlaaktadir paraspinal yumuşak dokular tabiidi 2.MR SONUCUM.. lomber lordoz doğaldır lomber vertebraların korpus yükseklikleri tabiidr..vertebra korpuslarında T2A sekanslarda hiperintens görünümde hemanjiom ile uyumlu yer yer minimal sinyal degişiklikleri izlenmiştir lomber intervertebral diskinde milimetrik santral disk protrüzyonu tekal keseyi indete etmiştir medulla spinalis kalibrasyonu tabiidir.intradural veya inteamedular yer kaplayan oluşum saptanmadı conus medullarisL1l2bintervertebral disk düzeyinde sonlanmaktadır parasipinal yumuşak dokular tabiidir..hocam yaş 22 ve çok rahatsiz oluyorm tessekkurler
Merba doktor beybenim sorunun sol kalca kokunden parmaklara kadar inen agrilarim agrilar kalca kokunde bacagin arkasinda bir cizgi halinde diz arkasinda ve dizden asagi yanlara dogru ayak altindan parmaklara kadar uzaniyor. Agri cok fazla ayakta duramiyorum bir aya yakin evde yatiyorum Ama agrilar gecmedi ilackullaniyorum ayakta guc kaybi yok sadece parmaklarda karincalanma var.fakat 10 15 adim atinca muthis bir agri duyuyor ve duz uzaninca 5 10 dadikada geciyor. Ama adim atinca tekrrar agriyor. Ve saga egik duruyorum. Mr sonuclarimi yorumlarmisiniz.İnceleme saggital T1 (SE), T2 (TSE-FS), aksiyel T2 (TSE) sekanslarında çalışılmıştır. Lomber lordoz normaldir. Lomber vertebralarda açıklığı sağa bakan skolyoz ile uyumlu görünüm dikkati çekmektedir. Vertebra korpus yükseklikleri normaldir. Lomber intervertebral disk mesafeleri normal olarak izlenmektedir. Aksiyel serilerde L1-S1 intervertebral disk mesafeleri taranmıştır. L1-2 intervertebral disk intensiteleri normaldir. Nöral foramenler normal olarak izlenmektedir. Spinal kanal ön arka çapları normaldir. Faset eklemler normaldir. L2-3 intervertebral disk intensiteleri normaldir. Nöral foramenler normal olarak izlenmektedir. Spinal kanal ön arka çapları normaldir. Faset eklemler normaldir. L3-4 intervertebral diskinde T2 ağırlıklı serilerde dejeneratif sinyal kaybı izlenmektedir. Bilateral nöral foramenler açıktır. Spinal kanal ön arka çapı normaldir. Faset eklemler normaldir. L4-5 intervertebral diskinde T2 ağırlıklı serilerde dejeneratif sinyal kaybı ve sol foraminal protrüzyon ile uyumlu görünüm dikkati çekmektedir. Sol nöral foramen inferior kesimde daralmış olarak izlenmektedir. Sağ nöral foramen normal olarak izlenmektedir. Sol İnferiorda epidural yağ yastıkçıkları silinmiştir. Faset eklemlerde dejeneratif değişiklikler izlenmektedir. L5-S1 intervertebral diskinde T2 ağırlıklı serilerde dejeneratif sinyal kaybı ve sol paramedian ekstrüde disk ile uyumlu görünüm dikkati çekmektedir. Sol nöral köke bası izlendi. So nöral foramen spinal kanal giriş seviyesi daralmıştır Sağ nöral foramen normaldir. Faset eklemler normaldir. İzlenebilen spinal kord volüm ve intensitesi normaldir. Konus medullaris normal seviyede sonlanmaktadır. Çevre yumuşak dokular normal sınırlardadır. Sonuç: Lomber vertebralarda açıklığı sağa bakan skolyoz ve tariflenen disk patolojileri.
Oncelikle Gecmis Olsun. Solda Rapora Gore Patlamis Fitiginiz Var Ve Yakinmalarinizi Aciklar. Ameliyat Dogru Bir Karardir.