Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
f.**** ba**** –

selcuk bey,ben calistigim sirada dizim burkulmustu ve ben bu sekilde bir süre calistim.bir bucuk ay kadar sonra doktora gittim.doktor bana menisküs kopmus dedi. su an agri yapmiyor fakat merdivenden inerken cikarken dizimi bükemiyorum,yani inip cikamiyorum zorlaniyor.ameliyat olmam gerektigini söyledi,sizce ne yapmam gerekiyor,beni bilgilendirirseniz cok memnun olurum.

Op. Dr. Selçuk ÖRSEL
Selçuk ÖRSEL -

Merhaba, MR'da menisküs yırtığı saptandı sanırım. Dizinizi kırarken zorlanıyorsanız menisküs yırtığı size sorun çıkarıyor demektir. Çalışırken olduğunu söylediğiniz için genç olduğunuzu varsayıyorum Yırtık bir menisküsle hayatınızı sürdürmeniz zor olur. Ayrıca zaman içinde yırtığınız büyüyerek dizinizde kilitlenmeye yol açabilir. Bu nedenle doktorunuz haklı. Artroskopi ameliyatı ile yırtığı temizleyerek sorunu çözmek mümkün. Artroskopi iki delikten yapılacak daha basit bir ameliyat olduğundan sizi günlük hayatınızdan fazla alıkoymayacaktır. Geçmiş olsun.