slm hocam ben yeni isirgan tohumu ve isirgan cayi ille mor havucta yesem olur mu
Bir sakıncası yok, kullanabilirsiniz.
slm hocam ben yeni isirgan tohumu ve isirgan cayi ille mor havucta yesem olur mu
Bir sakıncası yok, kullanabilirsiniz.
Kaan Bey, biz 9 yillik evliyiz çocugumuz olmuyor tüp bebek tedavisine baslamak istedik esimin sper sonuçlari su sekilde DNA hasari;Pozitif ve Negatif kontroller esliginde TUNEL yöntemi kullanilarak floresan yöntemle isaretlenen sperm hücre DNA’larinin flow sitometrik kantitasyonu sonucunda hedef hücrelerin (R1) yaklasik % Literatür verileri ve laboratuvarimiz cut off degerlerine göre ‘normal olarak gözlenmistir. Referanslar: 1) In Situ Cell Detection Kit (Roche) 2) Rakesh (2010) Urology, 76(6):1380-6. Pubmed: 20573380 3) Muratori (2010) Informa, Vol. 56, No. 4 , Pages 277-285. Pubmed: 20718615 4) Henkel (2010) Andrologia 42(5):305-13. Pubmed: 20860629 Semen Sperm DNA Hasari ’inde apopitotik boyama paterni ile karakterize sperm DNA hasari ’ olarak saptanan bu oranin klinik veriler esliginde degerlendirilmesi önerilir.Genetik danisma verilmelidir. Semen Analizi;Miktar (ml) : 3.4 >= 1.5ml pH : 7.2 >= 7.2 Likefikasyon Süresi(37C) : 15 dakika <20 dakika Viskosite : Normal Normal Görünüm : GriOpak GriOpak 1. Saatte Toplam Hareketli Sperm Yüzdesi :% 25 >= %40 1. Saatte Ileri Hareketli Sperm Yüzdesi :% 20 >= %32 Toplam Sperm Sayisi (milyon/ejekülat) : 71.4 >= 39 milyon Sperm Yogunlugu (milyon/mL) : 21.0 >= 15 Milyon/ml Normal Morfolojili Sperm Yüzdesi :% Ektedir >= %4 Yuvarlak Hücre (milyon/ml) : <1.0 <5 Milyon / ml Lökosit (milyon/ml) : <1.0 <1 Milyon / ml Not :Canli sperm yüzdesi:% 42 (Tarafimizdan çalisilmistir.) Morfoloji ; SPERM MORFOLOJiSi (KRUGER KRITERLERINE GÖRE) INORMAL MORFOLOJILI SPERM YÜZDESI : % 0 IIBAS ANOMALiSi : % 100 1Akrozomal Defektler : % 14 2Strukturel Defektler(amorf,megalo,kucuk, uzun, birden fazla ve vakuolar basli) : % 86 IIIBOYUN ve ARAPARCA (MIDPIECE) ANOMALISI : % 1 IVKUYRUK ANOMALISI : % 46 (Kuyruksuz, kuyruk açi, birden fazla kuyruk, duzensiz kuyruk anomalisi) VSITOPLAZMIK CIKINTI : % 4 VINORMAL BASI OLUP BOYUN, ARAPARCA ve KUYRUK ANOMALISI : % 0 Esim üç aylik Promatil Men kullaniyor. Bu sonuçlarla bebek olma ihtimali var midir? Promatil Men ile morfoloji düzelir mi ? Yönlendirmenize göre devam etmek istiyorum tedaviye. bir yikinti daha yasamaya gücüm kalmadi artik.
Hocam Ibni sina Hastanesi arif ibis hastasiyim azoosperma teshisi konuldu tüp bebek yolu ile bebek sahibi olabilirmisiz bunun baska bir yolu yokmu yardimci olursaniz sevinirim doktorumuz hormon tedavisi için neofortil ve klomen kullandim bir etkisini göremedim baska bir ilaci vrmi varsa nedir tesekkür ederim
hocam merhaba azosperm hastasıyım 2009 yılında micro tese oldum matırasyon arresti çok sayıda elengo hücreler çıktı genartta bunlarla tüp bebek denendi 2 adet embiryo oluştu ama fazla bölünme olmadığı için tutmadı. daha sonradan çeşitli iğneler kullandım pregline menegon gibi ama herhangi bir çıkış olmadı.Son 5 aydır hiç bir iğne kullanmadım değişik vitaminler ve kürler kullandım şuan keçiboynuzu ve nohut kürlerini kullanıyorum bugün hormon testi yaptırdım. Fsh:2,77 Lh:3,52 total teststeron:176,1 Estradiol:11,8 prolaktin:11,36 AST:35 ALT:40 GGT:56 Bilirubin(total):0,62 bilirubin(direk):0,23 PSA:0,43 Beta HCG:0,1 GGK: Negatif sonuçlar bunlar sizin yanınıza 2 yıl önce gelmiştim iğne ve vitaminler vermiştiniz kullandım ve tese olup şansımı denememi söylemiştiniz şuan bu değerlere göre ne yapmam gerekiyor her yıl malum yeni gelişmeler oluyor fırsat bulduğumda sizin yanınıza yine gelmeyi düşünüyorum bu zaman zarfında ne tavsiye edersiniz hocam teşekkürler.