Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
Gu**** ne**** –

Merhabalar, ben 3 yildir anemi hastasiyim. bir kaç kez kan nakli yapildi bana vucudumun kan uretmedigini soyledi drlar bana, ama o kadar fazla dr'a gittim ki sorunun neyden kaynaklandigini bulamadilar ve oylece kaldi hersey.. 3 ,4 aydir ise asiri derece saçlarim dokulmaya basladi bu beni çok korkutuyor ve çok kotu unutkan olmaya basladim, biri sordugunda cocuklarimin dogum tarihini, gun icinde neler yaptigimi falan hep unutuyorum cok uzuluyorum bu duruma ve utaniyorum, tam 3 kezde saniyelik denilebilir hafizami kaybettim sanki, hergun ki gittigim yerin yolunu unutur hale geldim, araba kullanirken falan neyi nasil yapmam gerektigini unutuyorum oylece kaliyorum.. 1 aydir ise 2 defa bende çok ciddi anlamda siddetli bas agrisi ve donmeler oldu acile gittigimde yine birsey bulamadilar, anemiden olabilir dediler, ama ben cok korkuyorum insan vucudunu kendini bilir sanki birseyler yolunda gitmiyor ama gittigim onca doktordan hiç birinin bunlarin sebebini bulamadiklarina ve pek ilgilenmediklerine uzuluyorum.. yurt disinda yasiyorum lutfen yardimci olur musunuz bana gerekirse istanbula bile gelirim yeterki bu sinsice ilerleyen rahatsizligimin nedeni bulunsun, 3 cocuk annesiyim bazi seyler için gec kalmak istemiyorum :( Tskler simdiden

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Anemi İçin Bir Hematolojii Uzmanıyla Görüşmeniz Çok Yerinde Olur. Öncelikle Hangi Tip Aneminiz Olduğu Belirlenmelidir, Daha Sonra Tedavi Yolu Belirlenir. Örneğin: Demir Eksikliği, B12 Eksikliği, Talasemi, Vücuttan Gizli Kan Kayıpları, Anemi Yapabilen Durumlardır. Anemi Varlığında Bayılma, Baş Dönmesi, Bazen Baş Ağrıları Da Görülebilir. Geçmiş Olsun.

Kadın
Me**** Ol**** –

ben 27 yaşındayım bende demiyelizan polinöropati hastalığı var. ama neden kaynaklandığı bulunamadı.acaba yüzde kaç rapor alabilirim tahminen

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Demiyelinizan Polinöropati Tanısından Çok Özürlülük Derecesi İçin Kas Gücü, Duyu Kaybı Gibi Muayene Bulgularınız Önemlidir. Geçmiş Olsun.

Kadın
el**** nu**** –

merhaba hocam..ben tiyatro sanatçısıyım aynı zamanda özel durumlu insanlarla çalışıyorum.sorum şu:özel bir vakayla uzmanlar eşliğinde çalışacağım.1-amigdala sı alındığı halde(17) hafızada bazı şeyleri tutabiliyor...nasıl bir uyaran gönderilmeli sizce?2-çok da küçük gelişme kaydediyor.ama duygu yok tabii.ezbere ait işleri yapabiliyor.hangi durumlar olursa hastada endişe edilmelidir bu çalışmalar sırasında..çok teşekkürler:)

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Sorularınızdan Amigdalası Alınmış Bir Hastanın Belleğini Güçlendirme Çalışması Yapacağınızı Anladım. Bu Doğru Mu? Durumu Ve Sorularınızı Biraz Daha Netleştirirseniz, Size Cevap Verebilirim. E-Mail Adresime (Nalankayrak@Gmail.Com) Yazabilirsiniz. Güzel Günler Dilerim.

Erkek
Ul**** Ib**** –

Merhaba, benim 21 yasim var, ben Azerbaycanda yasiyorum.. kendimi bildim bileli uykuda konusuyorum, bazen kendi sesime kendim bile uyaniyorum, uykuda konusmak bana cok sorun oluyor, bundan nasil kurtula bilirim?

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Uykuda Konuşmak Parasomni, Anksiyete Bozukluğu Ya Da Daha Nadir Olarak Epilepsi Nedeniyle Olabilir. Öncelikle Hangi Neden Bağlı Olduğunu Ayırd Etmek Gerekir. Bir Uyku Merkezine Başvurmalısınız. Güzel Günler Dilerim.

Erkek
ME**** VA**** –

Nalan Hanım merhaba, Gece uykuya dalmadan önce genellikle ve sıklıkla vucudum sallanıyor.Bacaklarım, dizlerim arasıra kalp bölgem.İlk başlarda yatak sallanıyordu hatta kalkıp sallanan yere elimi koyduğumda sallanma devam edip bir kaç saniyede kayboluyordu.Sebebi ne olabilir, nereye başvurmalıyım.

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Tanımladığınız Yakınma Bir Çeşit Parasomni, Huzursuz Bacak Sendromunun Bir Varyantı, Daha Küçük Bir Olasılıkla Epilepsi Olabilir. Bir Uyku Merkezine Başvurmalısınız. Güzel Günler Dilerim.

Kadın
Öz**** Ge**** –

merhaba hocam, ben 11 yıldır epilepsi hastasıyım . artık nöbetimin nerde geleceği korkusuyla yaşamaktan bıktım. epilepside ameliyat sonuç olabilir mi ? sonucu ne olursa olsun artık bu ameliyatı olmaya karar verdim.şimdiden teşekkürler

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Epilepsinin Bazı Tiplerinde Ameliyat Gerçekten Kesin Çözüm Olabiliyor. Ancak Her Epilepsi Hastası Ameliyat İçin Uygun Değildir. Sizin Kararınız Kadar Doktorunuzun Size Epilepsi Tavsiye Etmesi De Önemlidir. Ameliyata Uygun Olup Olmadığınıza: Nöbetlerinizin Video Kaydı, Eeg, Beyin Mr Kayıtları, Nöropiskolojik Değerlendirme Gibi Testler Sonrasında Karar Verilmelidir. Güzel Günler Dilerim.

Kadın
Ya**** SA**** –

Merhaba Nalan Hanım, Vücudumda sık olmasada karıncalanma oluyor konuyla alakalı daha önce doktora gittim sinir uçlarımın ölçümü yapıldı ve normal çıktı bunun için pakxera kullandım. Rahatsızlığım için başka ne yapmamgerekiyor. TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIMLA

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Şikayetinizin Psikolojik Kökenli Olduğu Düşünüldüğü İçin Size Antidepresan Tedavi Başlanmış, İlaca Yeni Başladıysanız İlk 2-3 Hafta İçinde Etkisini Görmeye Başlarsınız. Karıncalanma Sürekli Varsa Başka, Aralıklı Ve Çok Kısa Süreli Geliyorsa Başka Anlamlar Taşıyabilir. Ayrıca Vücudunuzun Hangi Bölgesinde Olduğu Da Önemlidir. Yaşınız, Birlikte Olan Ya Da Daha Önce Geçirdiğiniz Başka Hastalıklar Yine Tanıda Yardımcıdır. B12 Vitamini Eksikliği De Sebeplerden Biri Olabilir. Güzel Günler Dilerim.

Kadın
İs**** Kı**** –

Merhaba doktor hanım. Bundan yaklaşık 3 hafta önce boyun tutulması ve ardından yaşadığım baş ağrısı nedeniyle doktora başvurdum ve doktor bey gerilim tipi baş ağrısı tanısı koydu. Ama yinede MR çekinmemi istedi. Dün MR sonuçlarımı aldım ve sonuçta dikkat çekilen yerleri size aktarıyorum; - Sağ temporal lobun anteriorunda sola nazaran asimetrik subaraknoid mesafe dilatasyonu mevcuttur. Araknoid kist ile uyumlu olabilir. Klinik değerlendirme ve radyolojik takip önerilir. - Lateral ventriküllerin arasında varyatif asimetri izlenmiştir. - Sağ nazal konka hipertrofiktir. Nazal septum orta hatta sola deviyedir. Doktor bey bir kist olduğunu ancak bu kistin önemli bir şey olmadığı doğuştan olabileceği hatta her 10 kişiden 3ünde olabileceğini söyledi ancak yinede ağrıdan dolayı Laroxyl verdi ve 1 ay sonra tekrar görünmemi istedi. Sizce bu sonuçlar neyi göstermektedir. Çok teşekkürler

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Doktorunuz Size Çok Doğru Bir Yol Çizmiş. Araknoid Kist Zararsızdır Ve Ağrıyla İlişkisi Yoktur. Gelilim Tipi Baş Ağrısının Tedavisinde Laroxyl Çok İyi Sonuç Verir. Kullanmanız Yerinde Olur. Güzel Günler Dilerim.

Kadın
ab**** gu**** –

hocam esim astra zeneca 100 mg 4 hap yutu etkısı ne olabilir riski nedi ama daha sonra kustu cvp beklıyorum

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Astra Zeneca İlacın İsmi Değil, Üretici Firmanın Adı. İlacın İsmi Nedir?

Kadın
se**** şe**** –

mrb ben epilepsi hastasıyım lev-end 500 mg ilacını kullandım bu sene üç aydırda lev-end 250 mg kullanıyorum ama hala burnuma gelen kokular geçmiyor ve bu genelde adet dönemimim son gününne denk geliyo hala koku gelmesi normalmı birde düzelmem uzun zaman alırmı

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Nöbetleriniz Koku Şeklinde Geliyorsa, Bunları Da Nöbet Olarak Yorumlamak Gerekir. İlaç Dozunuzu Doktrunuza Danışarak Yükseltmek Gerekir. Güzel Günler Dilerim.