Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
Gu**** ne**** –

Merhabalar, ben 3 yildir anemi hastasiyim. bir kaç kez kan nakli yapildi bana vucudumun kan uretmedigini soyledi drlar bana, ama o kadar fazla dr'a gittim ki sorunun neyden kaynaklandigini bulamadilar ve oylece kaldi hersey.. 3 ,4 aydir ise asiri derece saçlarim dokulmaya basladi bu beni çok korkutuyor ve çok kotu unutkan olmaya basladim, biri sordugunda cocuklarimin dogum tarihini, gun icinde neler yaptigimi falan hep unutuyorum cok uzuluyorum bu duruma ve utaniyorum, tam 3 kezde saniyelik denilebilir hafizami kaybettim sanki, hergun ki gittigim yerin yolunu unutur hale geldim, araba kullanirken falan neyi nasil yapmam gerektigini unutuyorum oylece kaliyorum.. 1 aydir ise 2 defa bende çok ciddi anlamda siddetli bas agrisi ve donmeler oldu acile gittigimde yine birsey bulamadilar, anemiden olabilir dediler, ama ben cok korkuyorum insan vucudunu kendini bilir sanki birseyler yolunda gitmiyor ama gittigim onca doktordan hiç birinin bunlarin sebebini bulamadiklarina ve pek ilgilenmediklerine uzuluyorum.. yurt disinda yasiyorum lutfen yardimci olur musunuz bana gerekirse istanbula bile gelirim yeterki bu sinsice ilerleyen rahatsizligimin nedeni bulunsun, 3 cocuk annesiyim bazi seyler için gec kalmak istemiyorum :( Tskler simdiden

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, anemi için bir HEMATOLOJİi uzmanıyla görüşmeniz çok yerinde olur. Öncelikle hangi tip aneminiz olduğu belirlenmelidir, daha sonra tedavi yolu belirlenir. Örneğin: Demir eksikliği, B12 eksikliği, Talasemi, vücuttan gizli kan kayıpları, anemi yapabilen durumlardır. Anemi varlığında bayılma, baş dönmesi, bazen baş ağrıları da görülebilir. Geçmiş olsun.