Çocuğunuzun gelişiminin bu evresinde bol bol sabır ve mizah duygusuna ihtiyacınız olacaktır. Yapmakta olduğu şeyi , sizin mümkün olduğunu düşündüğünüzden çok daha fazla tekrar etmek isteyebilir.
Çocuğunuz bir şeylerin nasıl yere düştüğünü, nasıl hareket ettiğini ve nasıl ışık verdiğini izlemek için basit bir hareketi tekrar tekrar yapabilir.Bu tekrarlar sizin için dayanılmaz olabilir ama bunlar çocuğunuzun öğrenme becerilerini pekiştirmekte ve aynı zamanda dikkatini toplama süresini arttırmaktadır. Çocuğunuz bu yaşlarda kendi oyununu yönetme yeteneğini de geliştirmektedir ve eğer bu konuda işaretler alıyorsanız onu mümkün olduğu kadar teşvik etmelisiniz.
Çocuklar bu yaşlarda değişim ve geçişlerin daha çok farkındadırlar. Her sabah dişlerimizi böyle fırçalarız, saçımızı böyle tararız gibi birbirini izleyen olayları anlatan ve hareketler içeren şarkılar , bir çok hareketi prova etmelerinin ve uygulamalarının eğlenceli ve güvenilir bir yoludur. Aynı zamanda çocukların gelişmekte olan beyinlerinin farkına vardığı birçok beceri ve emre daha kolay uyum sağlamalarına da yardımcı olur.
Yetişkinlerin ortodontik tedavi süresi nedir?
Prof. Dr. Kaan AYDOS
İyi günler hocam ben 5 yıllık evliyim çocuğum yok ve sperim sonuçlarım hepsi 0 çıktı bir defada mikro tese ameliyatı oldum canlı sperim hiç çıkmadı bi... devamı
Bebeklerde Dönüm Noktaları: İlk Altı Ay
Yetişkinlerin Sigara İçmesi Çocuklarda Menenjit Riskini Arttırıyor
Zenginleştirilmiş Un Zeka Geliştiriyor
Fiziksel Aktivite Çocukların Beyin Fonksiyonunu Artırıyor
6 İle 10 Yaşları Arasında Büyüme Ve Gelişme