Bebeğe kahvaltı başlandığı zaman, yumurtanın sadece sarısı verilmelidir. Bu kahvaltılarda yumurta ve beyaz peynir dönüşümlü olarak kullanılmalıdır. Yani bir gün yumurta sarısı, diğer gün beyaz peynir verilmelidir. Bu dönemde bebek beslenmesinde tahıllar çok önemli bir yer tutar. Bu nedenle bebeklere günde en az 5-6 yemek kaşığı tahıl verilmelidir.
Bebeklerin bağışıklık sistemi hala devam ettiği için, süt vermeyi de ihmal etmemek gerekir. Günde en az 500-600 gram süt alması sağlanmalıdır. Bu ayda bebeğe balık vermeye de başlanmalıdır. Balık omega 3 içeren değerli bir besindir. Balık seçerken özellikle somon, uskumru, sardalya gibi yağlı balıklar tercih edilmelidir. Bebeklere verilecek balık fırında ya da ızgarada yapılmalı, kılçıkları iyice ayıklandıktan sonra çorbalarına eklenmelidir. Haftada 3-4 kez balık tüketmesi sağlanmalıdır.
SLAYT: BEBEK SAHİBİ OLDUKTAN SONRA KARŞILAŞACAĞINIZ SÜRPRİZLER
Bebekler balık yedikten sonra anne sütü ya da devam sütü almalarında hiçbir sakınca yoktur. Bebeğin nerede, ne zaman ne yiyeceğine ebeveynler karar verir. Ancak ne kadar yiyeceğine mutlaka bebek karar vermelidir. Bu aylarda 1-1,5 çay bardağı ölçüsü, bebekler için ideal olan ek besin ölçüsüdür.
Op. Dr. Mircan MİROĞLU
mrb hocam benim 6 aylık bir oğlum var.suan cerrahpaşaya gidip gelmekteyiz doğuştan duymadığının bilgisi verildi testlerden geçemiyoruz.siz yeni doğan ... devamı
Bebek Başına Darbe Aldığında Neler Yapmak Gerekir?
Bebek Yürüteçlerinde Hangi Özellikler Aranmalıdır?
Bağırsak Parazitleri Çocuklara Hangi Yolla Bulaşır?
Bebeklerde Altıncı Hastalığın Belirtileri Nelerdir?
İkiz Bebek Arabaları Nasıl Olmalıdır?