Daha çok egzersiz yapan ve televizyon önünde daha az zaman geçiren kadınlarda depresyon riskinin kayda değer ölçüde azaldığı belirlendi.
Harvard Üniversitesinden bilim adamlarının yaklaşık 50 bin kadının katılımıyla 1992 ve 2006 yılları arasında yaptığı çalışma, televizyon seyretmek yerine egzersiz yapan kadınlarda depresyon riskinin yüzde 20 oranında azaldığını ortaya çıkardı.
"American Journal of Epidemiology" dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, aktif geçirilen zaman, kanda endorfin salgılanmasını artırarak kadınlarda öz saygı ve kontrol duygularına katkıda bulunuyor.
Araştırma sırasında belirli aralıklarla bazı anketleri yanıtlamaları istenen katılımcılar, her hafta kaç saat televizyon seyrettikleri, ne kadar sıklıkla egzersiz yaptıkları ve klinik kontroller sırasında kendilerine depresyon teşhisi konulup konulmadığı ile ilgili bilgi verdiler.
Araştırmaya göre her gün 90 dakika ya da daha fazla egzersiz yapan kadınların depresyona girme riski, her gün 10 dakika ya da daha az egzersiz yapan kadınlara oranla yüzde 20 daha az.
Günde 3 saat ya da daha uzun bir süreyi televizyon önünde geçiren kadınların depresyona girme riski ise daha az televizyon izleyen kadınlara oranla yüzde 13 daha fazla.
Uzm. Dr. Henri Griladze
Bir hastada manik depresif major depresyon sanrisal bozukluk donemsel olarak teshis edilebilir mi tesekkurler... devamı
Vajinismus
Hassas Cilt
Kalp Hastalığı Riskini Azaltmak İçin Kolesterolü Düşürmek
Sezaryenden Sonra Normal Doğum Yapmanın Riskleri Var Mıdır?
Ana Rahmine Düşmeden Sağlık Taraması...