Ciltteki leke ve akne izlerinden kurtulmak, daha parlak, sıkı ve canlı bir cilde sahip olmak, kişinin kendi kanından elde edilen plazmanın cilde enjekte edilmesiyle mümkün olabiliyor.
Hollywood yıldızlarından Angelina Jolie ve eşi Brad Pitt'in de uyguladığı iğnelerle cilde yapılan masaj sonrası özel kök hücre ekstrelerinin cilt altına ulaştırıldığı "PRP ve dermaroller" kombine tedavi ile cilt yeniden yapılandırılıyor ve onarılıyor.
Medikal Estetik Uzmanı Dr. Ersun Çobanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha genç bir görünüme sahip olmak için ilk şartın parlak, arınmış, sıkı bir cilde sahip olmaktan geçtiğini söyledi. Bunun sağlanabilmesi için cilt sağlığına özen gösterilmesi gerektiğini belirten Çobanoğlu, dışarıdan yapılan müdahalelerin ve kullanılan ürünlerin alerji riski taşıyabildiğinden, kişinin kendi hücrelerinden yararlanılarak yapılan tedavinin çok daha güvenilir olduğunu kaydetti.
PRP isimli yöntemin, tekrar yapılandırma potansiyeli fazla olan trombosit denilen pıhtılaşmada görevli hücrelerin problemli bölgeye enjeksiyonu temeline dayandığını ifade eden Çobanoğlu, trombositlerin bulundurduğu büyüme faktörleri ile hasarlı dokunun onarım ve tekrar yapılandırılması için dolaşımın sağlanmasında yeni damar oluşumunu sağladığını anlattı.
Çobanoğlu, yöntemin sarkma, kırışıklık, renklenme, yara izleri, ergenlik sivilceleri, göz altı torbaları, göz çevresi morlukları, doğum çatlakları, güneşe bağlı cilt hasarları gibi çeşitli alanlarda uygulanabildiğini belirterek, uygulama sıklığı ve seansların problemlere göre değiştiğini dile getirdi. Genellikle uygulamanın 6-8 ayda bir kez şeklinde yapıldığını ifade eden Çobanoğlu, en verimli sonuçların iki haftada bir olmak kaydıyla üç uygulama ve bir yıl sonra tekrar halinde alındığını bildirdi. Çobanoğlu, "PRP, yan etki açısından çoklu enjeksiyon yöntemi olmasına rağmen oldukça nadir görülmektedir. Yan etkiler, kısa süre içinde geçen morluklar, enjeksiyon yeri çevresinde hafif ödem ve 2-3 saat içinde gerileyen kızarıklık şeklindedir," dedi.
Yöntemi "kanla gelen mucize" olarak değerlendiren Çobanoğlu, "Doku yenilemede kandan alınan büyüme faktörleri, kolajen üretimini artırıyor ve doku yenilenmesine yardımcı oluyor. Bu sayede lekeler azalırken, sivilce izleri yok oluyor, cilt sıkılaşıyor, gergin, canlı ve parlak görünüyor. Yöntem, aktif kanser hastaları hariç herkese uygulanabiliyor. Alerji ve bulaşıcı hastalık riski taşımıyor," diye konuştu.
PRP nasıl uygulanıyor
Dr. Çobanoğlu'nun verdiği bilgiye göre, kişiden 5-20 ml kan alınıyor. Kanın miktarı, kullanım amacına göre artabiliyor. Alınan kan, santrifüjde belli devirde 9-15 dakika kadar çevrilerek alyuvarların dibe çökmesi sağlanıyor. Santrifüje etme işlemi tamamlandıktan sonra üstte kalan trombositten zengin plazma, bir diğer steril tüpe alınıyor ve çok ince iğnelerle plazma, yüzey ve derin cilt katmanlarına enjekte ediliyor.
İğneleme terapisi ile cildin geçirgenlik oranı artırılıyor
Cilt kalitesinin artırılması ve yenilenmesi sonucunda başarının artırılabilmesi için PRP'nin "dermaroller" tedavisi ile kombine uygulanmasını önerdiklerini belirten Çobanoğlu, kombine uygulama ile sonucunda çok daha kalıcı sonuçlar alındığını söyledi.
Dermaroller hakkında bilgi veren Estetisyen Tuğba Deveci de yurt dışında artık bu amaçla kök hücre bakımından zenginleştirilmiş büyüme faktörleriyle desteklenmiş dermaroller uygulamasının yapıldığını ifade etti.
Dermarollerin, cildin kendisine zarar vermeden, bir silindirin üzerindeki gözenekleri ayırmaya yarayan 192 adet iğneden oluşan bir düzenek olduğunu anlatan Deveci, şöyle devam etti:
"Genellikle cilt sorunları daha alt tabakalarda oluşur. Cildin geçirgenlik oranı en fazla yüzde 3 olduğundan kullanılan kremler ya da başka ürünler çok fayda sağlamaz. Cildin geçirgenlik oranını arttırmak için dermaroller iğneleme terapisi kullanılıyor. Bu yöntem sayesinde derinin alt ve üst tabakalarına geçici mikroskobik delikler açılıyor, kullanılan kremlerin ve serumların deri tarafından hızlı ve yüksek yoğunlukta emilimi gerçekleştiriliyor.
Ayrıca, iğnelerle vücudun kendi tamir mekanizması uyarılarak deri hücrelerinin, cildi sıkılaştıran, yenileyip gençleştiren kolajen ve elastin üretimini arttırması sağlanıyor. Deriye açılan delikleri yara gibi algılayan vücut, oraya yolladığı yeni hücrelerle, o bölgede iyileşme ve canlanma sağlıyor."
Deveci, uygulamada aparatın ciltte artı ve çarpı şeklinde turlarla hareket ettirildiğini, her bölgede yıldız şeklinde tur atıldığını belirterek, "Böylece, ciltte kolajen ve growt faktör salınımı hızlandırılıyor. Cilt, daha pürüzsüz hale geliyor," dedi. Dermaroller ciltte gezdirildikten sonra kök hücre ekstreli hazırlanmış özel preparat sürülerek, cilde yediriliyor," diye konuştu.
Kombine tedavi nasıl yapılıyor
Dermaterpi-PRP kombinasyonu ile ciltteki yeniden yapılandırmayı uzun süreli kılmak, yaşlanmayı geciktirmek ve hücreleri yenilemek için hastaya 0-15-30 ve 60. günlerde ilk uygulama PRP ve hemen ardından dermaterapi birlikte yapılıyor. Cildi özel bir kremle uyuşturulan hastaya, kendi kanından elde edilen plazma enjeksiyonla cilt altına veriliyor ve plazmanın bir miktarı artırılarak uygulama sonrasında dermaroller tedavisi ile cilde iyice yediriliyor.
Ayrıca 7-21-45. günlerde ve 3. ayda sadece dermaterapi uygulanıyor. Bu uygulamada da cilde büyüme faktörü içeren kök hücre preparatları kullanılıyor.
Erkekler De Estetik Yaptırır!
Labya Küçültme
Angelina Jolie Ve Brad Pitt Hangi Yöntemle Gençleşiyor
Vajinal Ağrı İçin Botoks
Hamilelerin Kilo Alımında İdeal Ölçüler Nelerdir?