Boyun ağrıları yumuşak doku (kas, ligaman, sinir) kemik yapılar ve eklem problemlerine bağlı olarak oluşabilir. Boyun ağrılarının çoğu yumuşak doku kökenli ya da aşınmaya bağlı olarak gelişen osteoartrit adını verdiğimiz hastalık sonrasında gelişir. Çok ender olarak enfeksiyon ve bazı tümörler de ağrıya neden olabilir. Bazen ise sırt, omuz ve kollarla ilgili problemler boyun ağrısı yapabilir. Osteoartritis genellikle yaşlı kişilerde vücudun yük taşıyan bölümlerinde aşınmaya bağlı olarak gelişen bir eklem problemidir. Romatoid artrit gibi eklemi bozan hastalıklar da ağrıya neden olabilirler. Bu iki tip artritte eklem hareketinin azalmasına ve ağrıya neden olur. Servikal disk dejenerasyonlarıda ağrıya neden olurlar. Diskler taşınan yükün absorbe edilmesinden sorumlu yapılardır.
Servikal disk dejenerasyonu genellikle 40 yaş üzeri kişilerde gelişir, diskler arasında bulunan jöle kıvamında ki maddenin azalmasına bağlı olarak diskler arasındaki mesafe azalır. Yük taşıma görevi kemik dokuya kalır ve kemikte bozulmaya neden olan değişikler başlamasına neden olur. Disk gücü azalıp kemiğin üzerine binen yükün artışı ile beraber disk içerisinde ki jöle dışarıya kaçabilir ki buna fıtıklaşma denir. Fıtıklaşmalar disk yanından geçen sinir kökleri üzerine bası yaparak ciddi ağrılara neden olurlar.
Botoks Boyun Ağrısına İyi Geliyor Mu?
Op. Dr. Salih AYDIN
Maltepe de ikamet ediyorum.yaklaşık 2 yıldır boyun ağrılarım var.1 yıl önce Dr.a gittim strestir falan dendi film çekildi,fizik tedavi gördüm ama hiç ... devamı
Ekran Başı Yaşlandırıyor
Çocuklukta Balık Yemek Egzama Riskini Azaltıyor
Tansiyon Hastalarına Dengeleyici Bileklik Uyarısı
Parkinson Hastalığında Gelişme
Bebeklerimize Tuzu Canlarının Çekmesini Mi Öğretiyoruz