BBC'nin, Edinburgh Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı keşfe dayandırdığı haberinde, büyük şehirlerdeki hastanelerin, MRSA'yı besleyen yerler oldukları, bakterinin buralardan hastaların nakledilmesi yoluyla diğer hastanelere yayıldıkları belirtildi.

Sonuçları PNAS dergisinde yayımlanan araştırmada, bilim insanlarının, genetik kodunu, etiketleme yolu olarak kullanarak MRSA'nın hareketlerini izledikleri kaydedildi.

Çalışmada, bakterinin yolculuğuna Londra ve Glasgow gibi büyük kentlerin merkezlerindeki hastanelerde başladığı, sonrasında daha küçük yerel hastanelere yayıldığı gözlendi.

Bilim insanları, bu bilginin, antibiyotiklere dirençli bakterinin yayılmasını önleme yolları bulunmasına yardımcı olabileceğini belirterek, örneğin hastanın, bir hastaneden diğerine nakledilmeden önce MRSA bakterisi için taramadan geçirilebileceğini ve tedavi edilebileceğini söylediler.

Metisiline dirençli stafilokok aureus (MRSA), ilk kez 50 yıl önce ortaya çıkmıştı.

Son yıllarda bakterinin görülme oranları, artan farkındalık nedeniyle azalırken, deri temasıyla bulaşan MRSA hala sağlık hizmetlerinde önemli bir yerde.

Bakteri, yatak ve yara bakım ürünleri gibi mikroplu eşyalar yoluyla da bulaşabiliyor. 

Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

İyi gunler annemin troid bezinde noduller oldugu soylendi ve biopsi yapildi gelen sonucta MALİGNİTE YONUNDE SUPHELİ YAYMA İLE UYUMLU; SOL LOB yaziyor ... devamı