Uzun süreli uyumalar ve uzun süreli uyku ihtiyacı bazen tamamen psikolojik nedenlerden kaynaklanabilir. Çünkü uyku insanı rahatlatan, huzur veren bir kaçış olabilir.
Bazı insanlar depresyona girdikleri zaman, bazı insanlar günün sıkıntılarıyla karşılaştıklarında çareyi yatağa girip uyumakta bulurlar. Bu insanlar 15-16 saat uyuyabilirler ve bu son derece yararlı olabilir.
Uykuyla ilgili diğer bütün sorunlarda olduğu gibi burada da kritik olan nokta, uyku süresinin insanın günlük yaşamını olumsuz etkileyip etkilemediğidir. Eğer kişi sabahları uyanıp işe gitmekte zorluk çekiyorsa ya da işe gidemediği için işten atılma tehlikesiyle yüz yüzeyse, okula yetişemiyorsa ya da annelik görevlerini yerine getiremiyorsa, o zaman bu durum bir sıkıntı yaratıyor demektir.
Doktora gitme zamanı
İnsanlar zaten doktora ya bir ağrı ya da bir endişe yüzünden giderler. Uykuyla ilgili sorunlar da genellikle günlük hayatlarındaki aksaklıklardan kaynaklanır. Direksiyonda uykuya dalıp kaza yapan bir insan ya da sabah uyanıp çocuğunu okula gönderemeyen veya geceleri uyanıp beslenmesini sağlayamayan bir anne olabilir.
Doktora başvurma konusunda belirleyici olan ya hastanın kendisidir, kendi fonksiyonlarındaki anormalliğin farkına varmıştır. Ya da çevresindeki insanlardır. Bu koşullarda onlar, uyku sorunu yaşayan insanları doktora götürürler.
İLGİLİ MAKALE

Depresyon Nedir?

Op. Dr. Aytun AKTAN

merhaba kız arkadaşımın adetinden 2 hafta sonra çok az minik minik pembe akıntı ve kahverengi kele geldi + kasık ve bel ağrısı olduğunu söyledi hasta... devamı