Bu tedavi yönteminin uygulanışı son derece basittir. Damla anestezisi kullanılır ve hasta tedavi boyunca hiç ağrı duymaz.
Tedavi üç basamaktan oluşur. Önce kornea dokusu üzerinde çok ince bir zar olan epitel tabaka alınır. Bunun ardından yarım saat boyunca, 3 dakikalık aralarla riboflavin denilen bir vitamin damlatılır. Üçüncü adımda ise, 30 dakika boyunca ultraviyole ışığı uygulanır.
Ameliyatın amacı
Ameliyattan sonra hastaların gözlerinin kapatılmasına gerek yoktur. Bir gün sonra ve üç gün sonra yapılan kontrollerde epitelizasyon, yani korneanın üst zarının kapandığı görüldükten sonra, ameliyattan sonra hastaya takılan kontak lens çıkarılır.
Bu ameliyatın başlıca amacı, hastalığın durdurulmasıdır.
İkinci tedavi yöntemi, halka tedavi yöntemidir. Bu yöntemin amacı ise, hastanın görme kalitesini arttırmaktır. Kontak lense uygun olmayan hastalarda tercih edilir.
Kanal oluşturma
Bu tedavide, kanal oluşturmak için eskiden bıçaklar kullanılırdı. Oysa şimdi intralase denilen femtosecond lazer yöntemiyle yaklaşık 10 saniye içinde kanal oluşturulmaktadır. Halkanın takılması ise 1-2 dakika sürmektedir.
Bu yöntemde sadece damla anestezisi kullanılmaktadır. Bu 3-4 dakikalık bir ameliyattır. Ameliyattan sonra hasta aynı gün sosyal yaşamına devam edebilir. Gözünün kapatılmasına gerek yoktur. İntralase ile yer mükemmele yakın açıldığı için, kesi yerine dikiş atmaya gerek yoktur.
Cross-linking ve halka tedavisinde komplikasyonlar oldukça az görülür. Bundaki en büyük etken, erken teşhis, doğru tedavi kararı, teknolojinin doğru kullanılması ve hastanenin sahip olduğu deneyim ve altyapıdır.
Prof. Dr. Kaan AYDOS
slm hocam bir sorum olacak size benim penisimin şapka kısmının hemen gerisinde bir şişkinlik oluştu damar halka şeklinde şişti 4 gün oldu hala normale... devamı
Katarakt Nedir?
Göz Melanomunun Belirtileri Nelerdir?
Kataraktın Nedenleri Nelerdir?
Göz Melanomunun Neden Olduğu Sağlık Sorunları Nelerdir?
Yakını Görememenin Nedenleri