- İçindekiler
- Evde Tedavi
- Tıbbi Tedavi
Evde Tedavi
Evde Tedavi
Dirsek çıkması tıbbi bakım gerektiren ciddi bir yaralanmadır. Evde dirseğe buz koyun. Bu, ağrının azalmasına ve şişmeyi önlemeye yardım edecektir. Ama en önemlisi, mümkün olan en kısa sürede bir doktora gidin. Tedaviyi geciktirmediği sürece, koldaki atardamar ve sinirlerin sağlam olduğunu gösterecek az sayıda belirtiyi de kontrol edebilirsiniz.
- Atardamarı kontrol ettiğinizde, bileğinizin başparmak altında kalan bölümünde nabzınızı hissedebilmelisiniz. Parmaklarınızın ucuyla bastırın. Parmak uçlarının rengi açılmalı (beyaza dönüşmeli) ve üç saniye içerisinde normal pembe renge dönmelidir. Bu testlerin herhangi birisi anormalse, acil tıbbi bakıma başvurun.
- Dirsekten üç sinir geçer. Her bir sinir, güce ve hissetmeye bir miktar katkıda bulunur. öncelikle, "dur" diyormuş gibi (radyal sinir fonksiyonu) bileğinizi yukarı doğru bükerek gücü kontrol edin, daha sonra parmaklarınızı ayırın (dirsek kemiği siniri fonksiyonu), daha sonra da başparmağınızı serçe parmağınıza dokundurmaya çalışın (medyan sinir fonksiyonu). Eğer bu testlerin herhangi birinde zorluk yaşıyorsanız hemen doktora gidin.
- Hissedişinizi, elinizin ve kolunuzun üzerine dokunarak kontrol edin. Eğer herhangi bir uyuşma hissi varsa hemen doktora gidin.
Tıbbi Tedavi
Tıbbi Tedavi
Doktor dirseğinizi bileğinizin üzerinden çekerek aşağı doğru indirecek (eski yerine koymak) ve dirseği geri yerine kaldıracaktır. Bu çok ağrılıdır, o yüzden indirme öncesinde güçlü ağrı kesiciler verilebilir. Bileğiniz indirildikten sonra, doktor röntgen (X ışını) çekip dirseğinizi kıvrılmış halde tutacak atel uygulayacaktır. Atel, dirseğinizin dış kısmının etrafında "L" harfi oluşturur. Plaster ya da cam elyaftan yapılacak atelin amacı, kolunuzun dirsekten oynamasını engellemektir. Genellikle kolunuz, alçınızı yukarda tutabilmeniz için bir askıya yerleştirilir.
Sedef hastalığı nedir?
Op. Dr. Gökçe MIK
Her İki bacağımda kalça çıkığı mevcut şuan yürümekte zorlanıyorum ani hareket edemiyorum. tedavisi mümkünmü... devamı
Dirsek Çıkığı Tedavisi
Kırık Pazu Kemiği
Önkol Kırıkları
Dirsek Bursiti
Ulnar Sinir Sıkışması