Diş beyazlatmanın herhangi bir zararı yoktur. Yapılan işlem, mine içerisindeki mine partiküllerinin içindeki sıvının ağartılması işlemidir. Bu sıvı ağardıkça, dişler de beyazlaşacaktır. Gerek işlemin, gerekse işlem sırasında kullanılan oksijen türevi malzemelerin kişiye herhangi bir zararı dokunmaz.
Kişilerin dişlerinin sararması halinde, 1 sene sonra yeniden beyazlatma yapmak mümkündür. Fakat diş yeterince beyazlamışsa ve daha sonra sararma olmamışsa, yeniden beyazlatma yapmanın bir anlamı yoktur. Çünkü dişin daha fazla beyazlaması mümkün değildir.
Kişi kendi kendine yapmamalı
Beyazlatma sırasında hekim tarafından herhangi bir yanlış uygulama yapılmaz. Yanlış uygulama, kişinin kendi kendine istenmeyen bazı malzemeler kullanması sonucunda meydana gelir. Bu malzemeler dişlerde çiziklere ve yeniden koyulaşmalara neden olabilir.
Muayenehane ortamında yapılacak bir beyazlatma sonrasında dişin minesinde, dış yüzeyinde herhangi bir aşınma, eksilme, çatlama ya da kırılma söz konusu olmaz. Dolayısıyla kişiler rahatlıkla diş beyazlatma işlemi yaptırabilirler.
İLGİLİ MAKALE
Neden Herkes Kozmetik Diş Hekimliğini Konuşuyor?
Dr. Dt. Ali Osman Emiroğlu
diş etim çekildi v dişlerim çok küçüldü v beni dişi olmayan yaşlı gibi görünüyorum n yapmalıyım. ... devamı
Diş Ağrısında Ne Zaman Doktora Gidilmeli?
Ağız İçi Yaraları Hangi Nedenlerden Kaynaklanır?
Gülüş Estetiği Nedir?
Hatalı Yapılan Diş Dolgusu Nasıl Düzeltilir?
Aftın Nedenleri Nelerdir?