Dişteki lekeleri temizlemek için evde kimi yöntemlere başvurmanın hiçbir yararı yoktur. Bazı kişiler evde karbonat, tuz, çamaşır suyu gibi maddeler kullanarak dişlerini temizlemeyi denerler. Ama bu uygulamalar diş etinde bazı irritasyonlara neden olduğu gibi, dişlere de daha fazla zarar verir.
Diş lekeleri bir kez oluştuktan sonra, onlardan kurtulmanın tek çaresi diş hekimine başvurmaktır. Diş lekeleri oluşmadan önce dişler düzenli ve doğru bir şekilde fırçalandığında, sadece diş lekelerinin oluşması geciktirilmiş olur. Diş lekeleri kahverengiden siyaha doğru çeşitlilik gösterir. Eğer leke oluşumu daha başındayken yakalanabilirse, mümkün olduğu kadar fazla ve doğru fırçalayarak, lekelerin önüne kısmen geçmek mümkündür.
Piyasada satılan beyazlatıcılar dişleri aşındırır
Günümüzde piyasada diş beyazlatma, hassasiyet giderme gibi birçok sonuç vadeden çok çeşitli diş macunu bulunur. Dolayısıyla insanlar bu konuda kafa karışıklığı yaşarlar. Oysa çok fazla beyazlık vaat eden diş macunlarının lekeleri kaldırabilmesi için mutlaka mine yüzeyini aşındırması gerekir.
Bu işlem, diş aşınması asgariye indirilerek ancak muayenehanelerde yapılabilir. Fakat hasta bunu kendisi yapmaya çalıştığında mine yüzeyinde çok fazla aşınma meydana gelir. Bunun sonucunda ise soğuk sıcak hassasiyeti gibi bazı hassasiyetler ortaya çıkabilir.
Diş macunu alınacağı zaman, mümkün olduğu kadar en az aşındırıcı etkiye sahip olanı tercih edilmelidir. Fakat bu konuda asıl önemli olan etkin ve doğru fırçalamadır.
Hocam tel taktrmak zararli midir dis etinde cekilme oluyomus dogru mu bendr taktrmk istiyorumda... devamı
Ağız Kokusu Yol Açan Hastalıklar Nelerdir?
Diş Beyazlatmanın Diş Hekimi Tarafından Yapılması Gerekir?
Yirmilik Dişler Hangi Durumlarda Çekilir?
Kök Kanal Tedavisinin Alternatifi Var Mıdır?
Diş Dolgusu Gerektiren Durumlar Nelerdir?