Diş estetiği demek, aslında gülüş estetiği demektir. Yani kişi güldüğü zaman, güzel bir gülümsemenin ortaya çıkmasıdır. Bu gülümsemede dudağın çevrelediği diş ve kemik dokusunun tam destekli olması gerekir.
Eğer ön taraftan bir ya da birkaç diş eksikse, dudak çöker. Çöken dudağı protezle yükseltmeye çalışmak, bazen yapay bir görüntüye neden olur. Ya da sadece dişle yükseltilmeye çalışılırsa, kök kısmı yükseltilemez. Böylesi hallerde implant çok işe yarar. Diş çekildiği zaman üst çenede kemik dışarıdan içeriye doğru eridiği için kemik desteği azalır. Kişinin ilgili bölgesinde kemik desteğinin az olması durumunda, başka bölgeden alınan kemiklerle ya da yapay kemiklerle bu bölge desteklenir. Dolayısıyla dudak desteği artar. Oraya uygulanacak implantla o kemik, ömür boyu orada kalır.
Çekilen diş gülüşü bozar
İmplantın üzerine genellikle zirkon ebutment ara parça kullanılır. Zirkonyum beyaz olduğu için, diş ile diş eti ilişkisinde koyu bir görüntü vermez. Yani diş etinden koyu bir şekilde yansımaz. Bunun üzerine de ful seramik yani ful estetik, metal içermeyen, ışık geçirgenliği doğal görüntü veren porselenler uygulanır.
İmplant sadece ön bölge için değil yanlarda da kullanılır. Kişi güldüğü zaman arkalarda karanlık bölgeler oluşur. Bu daha önce çekilmiş dişlerden kaynaklanır. Bu bölgelere implant uygulanarak ve kemik desteği arttırılarak kişi güldüğü zaman daha dolu, daha beyaz ve daha kırmızı bir görüntü ortaya çıkması sağlanır. Yani daha diş eti ve daha diş görünecek şekilde bir görüntü oluştuğu zaman, kişi daha güzel ve dolu dolu gülümseyebilir.
İLGİLİ MAKALE
Doğalı yoksa en iyisi bu
Op. Dr. Korkut ARSLAN
İç dudakların estetiği sonraki tamamen diş dudaklarin içinde kalmis yani kapali bir vulva görünümüne kavusabilirmiyim muayene ucretlimi bu amaliyat fi... devamı
Uçuktan Korunmak İçin Neler Yapılabilir?
Kök Kanal Tedavisine Niçin İhtiyaç Duyulur?
Diş Apsesi Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?
Diş Etlerinin Yapısı Gülüş Estetiğini Etkiler Mi?
Çabuk Çürüyen Dişlere Nasıl Bakılmalı?