Diş implantı, basit bir cerrahi işlemle uygulanır. İster daha önceden çekilmiş olan, isterse hemen çekilen bir dişin yerine kullanılacak olsun, tıpkı diş çekiminde uygulanan basit bir prosedürle çene kemiğine yerleştirilir.
Diş çekilir çekilmez, oluşan boşluğu implant çok rahat yerleştirilebilir. Çünkü zaten yuva orada hazırdır. Bunun ön ya da arka diş olması fark etmez. Eğer çekilen dişin yuvası uygunsa, implantı oraya yerleştirmek mümkün ve kolaydır.
İmplant uygulama biçimleri
Eğer implant daha önceden çekilmiş bir dişin yerine yerleştirilecekse, o zaman o bölgede implant için bir yuva açmak gerekir. Bunun için kullanılmak üzere implantların hazır bir seti vardır. Küçük frezlerle kemik delinerek, önce inceden kalına doğru yuva hazırlanır ve implant yerleştirilir.
Bu sırada diş eti kesilerek kaldırılabilir. Yani kemik tam olarak açığa çıkarılıp görerek yapılabilir. Ya da kapalı operasyon uygulanır. Yani küçük bir delik açılarak, implant o delikten yerleştirilir. Bu durumda dikişe de gerek kalmayabilir. Kısacası, ağızda implant uygulamanın farklı biçimleri vardır.
İmplant uygulamak, aslında basit bir işlemdir. Zor olan durumlar, kemiğin küçüldüğü ve yetersiz kaldığı durumlardır. Bu tip durumlarda, implant uygulanmadan önce bölgeye kemik ilavesi yapılması gerekir.
İLGİLİ MAKALE
Doğalı yoksa en iyisi bu
Dr. Dt. Ali Osman Emiroğlu
diş etim çekildi v dişlerim çok küçüldü v beni dişi olmayan yaşlı gibi görünüyorum n yapmalıyım. ... devamı
Kanser Riski Var Mı?
Diş Taşları Nasıl Meydana Gelir?
Diş Çekilirken Anesteziye Rağmen Acı Duymak Mümkün Mü?
Yetişkinlerde Ortodontik Tedavi Daha Mı Pahalıdır?
Lazer İle Diş Tedavisinin Avantajları Nelerdir?