Diş eti hastalıklarının ilerlediği koşullarda hasta yoğun ağız kokusu da hissedebilir. Çünkü diş taşları yoğun olarak bakteri içerirler. Dolayısıyla ağız kokusu yaparlar. Bunlar temizletildiği zaman hem diş eti daha sağlıklı bir hale gelecek ve pembemsi normal görünümüne kavuşacak hem de bu ağız kokusu iyileşmiş olacaktır.
Diş taşları temizletilmeyip uzun süre bekletildiğinde, diş etlerinin kızarması, kanaması dışında çok daha büyük zararlar verebilir. Bu diş taşları kök yüzeyine doğru ilerleyerek buradaki enfekte dokularda, dişlerin kemiklerinde erimelere yol açabilir. Dolayısıyla diş kayıplarına kadar gidebilen sonuçlar yaratabilir.
Diş taşı çürüğe benzemez
Diş taşı, sadece bir dişi etkileyen çürük gibi değildir. Genel olarak ağızdaki tüm dişleri etkiler. Bu nedenle diş taşları, tüm dişleri kaybetmeye konusunda ciddi bir risk oluşturur.Diş taşlarını uzun süre temizletmemek sadece ağza zarar vermez. Burada biriken bakteriler bir yol bulup kalbe de yerleşebilir ve burada endokardit gibi hastalıklara neden olabilirler. Bu nedenle en azından 6 ayda bir diş doktoruna kontrole gitmekte ve biriken diş taşlarını temizletmekte fayda vardır.
Bunun dışında hasta diş etinde kızarıklık, şişme, fırçalayınca kanama gibi herhangi bir belirti gördüğü zaman mutlaka bir diş hekimine başvurmalıdır.
İLGİLİ MAKALE
İmplant protez nasıl bir uygulamadır?
Doç. Dr. Semih ÖZKAN
Hemoroid (basur) rahatsızlığı, erken boşalmaya yol açar mı ya da erken boşalmayı tetikler mi? Teşekkür eder, saygılarımı sunarım.... devamı
Basınç Ağrısı Nedir?
Apseden Korunmak İçin Ağız Bakımı Nasıl Olmalı?
Dudak Yapısı Gülüş Estetiğini Etkiler Mi?
Dişlerin Yapısı Gülüş Estetiğini Etkiler Mi?
Diş Gıcırdatmanın Yol Açtığı Sorunlar Nelerdir?